Saturday, March 21, 2015

Daniela sokid.


Nii tore on teha üllatuskingitusi inimestele, kes oskavad käsitööd hinnata. Oma tutvusringkonnas ei saa ma seda just paljudele teha... kahjuks. Ma ei taha oma käsitööd peale suruda, et inimesed ütleksid... äh, tuleb sokipaariga, aga kus kingitus on? Või, et näe kus tahtis nüüd kokku hoida... sokipaar nagunii iseenesest olemas. Selliseid olukordi on olnud ja seepärast on mul eriti hea meel saada tuttavaks inimestega, kes väga rõõmustavad :)

Postcrossingu kaudu oleme sõpradeks saanud Daniga Saksamaalt ja talle ma kudusingi need sokid...

Õige värv sellel pildil :)
Ja kus ma alles harutasin nende sokkide juures. Mingi ime läbi olen viimasel ajal just lihtsaid tegemisi harutanud... mingi kotermann on kudumi sees :) Põhiline häda oli muidugi selles, et kasutasin lõngaks üleminekuga Raasiku lõnga. Tahtsin, et sokid saaksid ühesugused. Esimese hooga kudusin samast lõngast varbaninad ka, aga lõng hakkas just sealt pruuni värvi minema... lõpptulemus oli selline, nagu sokid oleks mustad. Ei meeldinud! Harutasin ja tegin tumelillad :)


Suurus: 41-42
Lõng: Raasiku 8/2
Vardad: 2,5

Nüüd aitab sokkidest... mõneks ajaks. Üht - teist on valmis ( osa vajab viimistlemist, ühte asja ei saa veel näidata :) ) ja varrastel on kampsun. Seekord endale... vist ;)

Ilusat kevadet!

Kahjuks sadas täna lumi jälle maha :(



16 comments:

  1. Replies
    1. Seda mustrit olen ma vist kõige rohkem sokkidesse kudunud. Alati jääb ilus ja üldse pole igav teha ka, iga rida isemoodi :) Väärt muster.

      Delete
  2. Imekaunid sokid, ütleksin, et hinnaline kingitus!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, Ingi!
      Mina olen alati nii rõõmus kui keegi ektra mulle midagi kingituseks teeb või mõtleb mulle. See on hindamatu väärtusega kingitus minu jaoks. Nagu ka kaardid, mis sa mulle saatsid... ma olin siiralt õnnelik :)

      Delete
  3. Tõepoolest, muster on väga ilus! Kaunid sokid!

    Ja tõde on see, et igaüks ei oska seda ilu hinnata, ega ka tööd, mis selle ilu loomiseks kulus, rääkimata sellest, et tükike oma hingest saab ka sokipaari sisse kootud!
    Mu käest kunagi üks meessoost nooremapoolne sugulane küsis, et kas mul on nii palju aega, et mitte midagi muud teha pole! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, Malle!

      Kahjuks on hindajaid vähem kui neid, kes hinnata ei oska. Eestis võtab suhtumise muutumine veel pikalt aega, küllap nõukaaeg rikkus paljude maitsemeele. Teistes riikides hinnatakse käsitööd rohkem ja ma usun, et lõpuks jõuab see arusaamine ka siia :)

      Delete
    2. Ja tegelikult... ega käsitöö ei peagi ju kõigile meeldima :)

      Delete
  4. Ilusad sokid!
    Meil on veel suhteliselt palju käsitöö tegijaid, seetõttu tundub midagi igapäevast ja odavat olema.

    ReplyDelete
  5. Imekaunid sokid! Postituse alguses jõudsin just mõelda, et sokid nagu krookused ja näe, postitus lõppeski krookustega.

    Mulle ka meeldib isetehtud kingitusi nii saada kui ka teha. Aga pean tunnistama, et valin inimesi, kellele kingin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, Helen!

      Mina ka valin, kellele teha :)

      Delete
  6. Väga ilusad sokid. See muster paistab alatai uus ja huvitav. :) Mina ka valin, kellele teen ise kinki. Õnneks minu lapsed ja lapselapsed hindavad ja soovivad minu tehtud asju. Ka laste kaasadega on mul selles suhtes vedanud. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, Diana!
      On jah ilus muster, ma üldse ei tüdine seda ikka ja jälle kudumast :)
      Sul on väga vedanud, saad mõnuga neile kududa.

      Delete
  7. Ilusad sokid, see mustrit on kaunid ja värv!

    ReplyDelete
  8. Kena värv, kena muster, ilusad sokid!
    Ilu hindamise ja kinkimisega on lood just nagu nad on. Paraku jah, mulle meeldib väga näha/vaadata/imetleda kaunist käsitööd ... Oma tuttavatelt olen ajapikku õppinud küsima, kuidas nad millessegi (või mingisse materjali) suhtuvad. Samuti iseenda kohta ka teavet jagama (kuna olen allergik) just selleks, et kinkija ei solvuks, kui ma ei suuda tema ootuste kohaset rõõmustada!
    Ilusat kevadet!

    ReplyDelete