Saturday, October 11, 2014

Sokkpoolid :)

Laisk olen olnud :) Isegi tervet sokipaari pole kudunud vaid hoopis poolikud sokid.


Kes on lugenud "Naksitralle", siis Kingpool kandis ilma ninadeta kingi... kui õieti mäletan, siis selleks, et oleks mõnus varbaid liigutada. Ma lõikama ei hakanud, kudusin hoopis poolikud sokid.

Tegelikult on eesmärk ikka üllam kui varvaste vaba liigutamine. Vaja oli sokke, mis soojendaksid liigeseid kui need külmade ilmade tulekul valutama kipuvad. Tavaliselt villaseid sokke kanda ei saa, sest jalad ei külmeta kunagi, hoopis higistavad.

Isetegijas olen tuttavaks saanud ühe toreda inimesega, kelle kasutajanimi on "vanatädi"... tema ketrab koerakarvadest sooja ja pehmet lõnga. Sel hetkel oli lõng tal otsas... aga, et mind aidata, korjas ta oma jäägid kokku ja nii ma saingi mitu erinevat värvi koerakarvalõnga. Liigeste kohad kudusin just koerakarvalõngaga, ülejäänu jagasin vaheldumisi Raasiku villasega.


Sokid said soojad ja pehmed! Esimest korda kudusin koerakarvalõngast midagi ja mulle meeldis seda lõnga näppude vahel tunda. Väga kvaliteetne! Kindlasti ei jää see viimaseks kokkupuuteks, sest edaspidi on plaan kududa ühed sõrmikud... kui lõnga saan :)

Vardad: 2,5
18 silmust vardal

Ma väga loodan, et neist sokkpoolidest on kasu ja hoiavad liigesed soojas.

12 comments:

  1. :) Kui tervet rehkendust ei oska, tee pool , eks. :)) Tegelikult on väga lahedad sokid. Ma saan täiesti nende vajalikusest aru. Endal just esimesena hakkavad hüppeliigesed jahedat tundma. :)

    ReplyDelete
  2. Väga toredad.
    Koeralõng on hea kududa ja kanda jah. Mul kunagi, ca sada aastat tagasi oli üks koeravillane kampsun. Hea, soe, hoidis vormi jne jnt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, Martaberta!
      On tõesti mõnus kududa. Ma millegipärast arvasin, et koeralõng on kare ja tuim, aga üllatusin kui seda lõnga nägin.

      Delete
  3. Koerakarvalõng on tõeline luksus ja ilmselt ka haruldus! Mu lapsel olid kunagi sellest sokid, ühe vanatädi käest ostetud.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, Ingi!
      On tõesti luksus, aga igat senti väärt ka! Soovitan väga "Vanatädi" ehk Siiri kedratud lõnga, suurepärane kvaliteet! :)

      Delete
  4. Saan minagi vaid kiidusõnu lausuda - poja nn metsavarustusse kuuluvad väga kindlalt randme- ja põlvede soojendajad just koerakarvavillast. Eks lapse- ja nooruspõlve kukkumised on oma jälje jätnud ja need liigesed on niiskuse ning külma suhtes kõige hellemad.
    Sokke ei ole minult veel küsitud, aga Sinu kootud poolsokid saavad tõenäoliselt oma omaduste tõttu enimkasutatavateks ja enimarmastatumateks! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, Elina!
      Ma loodan ka südamest, et koerakarv aitab külmal ajal liigeseid soojendada. Seda enam oli mul neid suur rõõm teha, sest esimest korda tellis mu mees midagi ka endale :)

      Delete
  5. Koerakarvalõng on liigestele tõeline abimees. Samuti kaela ümber kurguhaiguste korral. Väga tubli töö!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, Arnikai!
      Ma pean vist tõsiselt kaaluma endale midagi kaela ümber kudumisest, oleks vast abi ka kaelavaludele.

      Delete
  6. Väga äge mõte soojendada ainult soojendamist vajavat piirkonda :) Lahedad!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, Kai!
      Selline oli soov ja nii tegingi :)

      Delete