Thursday, April 28, 2011

Lõngade värvimine ja piltlik õpetus lõngakerijale.

Proovisin lõnga värvida, munavärvidega...esimene katsetus ei õnnestunud aga üldse nii nagu ma oleks soovinud. Tulemus oli siiski rahuldav, aga kui Helen õpetas mulle, kuidas ilusad kirkad värvid saada....siis värvisin selle lõnga uuesti üle...

I coloured some yarn with the egg-colours...my first try wasn`t so a beautiful as I expected. Thanks for Helen`s good instructions I decided to try again...


Ja uus tulemus sai selline:
Here is the new result:

Nii ilusast erksast värvist innustatuna võtsin uue lõnga, pesin korralikult lõnga läbi ja värvisin munavärvidega sellise ilusa kirju-mirju lõnga...mis sai minu meelest liiga ilus ja ei raatsi kohe teist kududagi:)
So...as I liked these beautiful colours I coloured another yarn with egg colours....and I got a yarn with very beautiful colours....great:)

Mõned pildid kuidas lõngakerijat kasutada:
Here are some pictures how to use the ball winder:

1.
2.
3. Lõnga kerimisel peab lõng jooksma kergelt läbi sõrmede, et jookseks ühtlase tugevusega. (hold the yarn lightly with left hand all this time when you work...like I do on these photos).





4. Selles keras on terve suur lõngaviht, mis kaalub 226 g. (with this ball winder is possible to make very big yarn-balls...like this one...226g)


5.Kui pole plaanis rohkem kerida ja kerija jääb pikemaks ajaks seisma, siis tuleks rihm pealt maha võtta...et välja ei veniks.
After working (then you will not use it for a long time):


Ekstra pilt Meelile...saab kerida ka peenikest lõnga. Kindlasti aga peab lõnga suunama läbi sõrmede nagu piltidel näha on.

11 comments:

  1. oh ma ei jõua oma kerijat ära oodata :) aitäh ka illustratiivsete piltide eest!

    ReplyDelete
  2. Kauni lõnga oled saanud!!!
    Selline suur kera teeb ju lausa kadedaks :P

    ReplyDelete
  3. Krentu, ma vaatasin koodi järgi ja Su pakk peaks juba postkontoris olema:)

    Tänan, Ave! Mulle endale ka see lõng meeldib...proovin vist veel värvida lähiajal.

    ReplyDelete
  4. Ooo, need värvitud lõngad on väga kaunid :)

    ReplyDelete
  5. Need värvid on imekenad ju! Ja see kerija - mul oleks ka sellist tarvis:)

    ReplyDelete
  6. Aitäh näidisõpetuse eest! Ma eile katsetasin hoides lõnga sõrmede vahel - sai ilusast keritud. Tõsi, mul oli vihis ainult 100 g, aga eks järgmine kord katsetan suuremakaalulise vihiga.
    Peenikest pitslõnga saab, nagu ma näen. Pean seda üks päev uuesti proovima. Arvan, et eelmine lõngakerimine läks lõngas sisalduva sünteetika tõttu metsa, sest sünteetiline on libe.

    ReplyDelete
  7. Väga ilus lõng. Tänud kerija koolituse eest. :)Läheb tarvis. (tegin omapoolse esimese sammu kerija poole eile ära ;) )

    ReplyDelete
  8. Aitäh, sõbrad!

    Meeli...sünteetika on libe ja seda on muidugi halvem kerida, lihtsalt peab rahulikult tegema ja ei saa liiga hoogu minna:)...ja mitte ka liiga aeglaselt...peab lihtsalt õige rütmi saama.

    Diana, tänud:)

    ReplyDelete
  9. Tegelikult meeldib mulle too kahvatum lõngavärvi variant ka, aga lõpptulemusena on Sul nüüd ilusate, rõõmsate ja kirkalt suviste värvidega lõngad. Need annavad oma värviga kindlasti valminud esemetele veel lisasoojust!
    Elina.

    ReplyDelete
  10. Oh sa mait küll sa oled kaunid lõngad värvinud :D Ma pean proovima ka seda kerimist rahulikumalt teha ja seda õiget rütmi leida. No küll ma leian, aga ma vist natuke liiga kärsitu ja tahan olla kohe super oskaja :D Paraku ma seda siiski ei ole. Aga noh eks ta ikka hakkab tulema ka ära muretse.
    Sulle kaunist kevadet ja Teddule ja Erilised kallad Rexile. Ma tahaks teda kohe tegelikuses kallistada. Ei tea kas ta minu mõtte peale võtaks mult ka koheselt püksimõõtu ja teeks mulle pooletoobised pärast :D

    ReplyDelete
  11. Elina...algul tundus esimene variant ka päris kena, aga kui uuest värvisin, siis esimene värvimine kahvatus uute värvide kõrval.

    Astra...ehh-hee, on sul alles mõtted:) Rex pole siiani püksimõõtu veel võtnud...vaevalt sa esimene oleksid:)

    ReplyDelete