Sunday, May 4, 2014

Siguldas lillelaadal.


Üle kuu aja vaikust blogis ja ka praegu ei ole mul teile käsitööd näidata. Vahepeal olen kudunud kõigest 2 paari sokke, aga neid kahjuks ei tohi näidata enne kui need on trükivalgust näinud :)

Teen siis seekord postituse reisist Siguldasse. Reedel ja laupäeval toimus Siguldas Läti suurim lillelaat, juba üheteistkümnes. Olin sellest laadast nii palju head kuulnud, et otsustasime sel aastal ise ka seal ära käia.

Reedel tegime reisi teoks. Esimese peatuse Lätis tegime peale Valmierat ja enne Siguldat.... kusagil vahepeal, isegi ei tea, mis selle koha nimi oli. Aga ilus majutust pakkuv maja paistis teele kätte ja meeletul hulgal puust kujukesi. Käisime seda lihtsalt lähemalt vaatamas ja jalgu sirutamas.



Väga võimas tuulekell...


Enne kui laadale läksime, käisime vaatamas ka Gutmana liivakoobast. Viimati käisin seal 13 aastat tagasi...



Rohelust oli sealkandis juba rohkem kui meil, varsakabjad õitsesid...


Ja edasi suundusime laadale...




Laat oli uhke! Mis mulle selle laada juures meeldis:

- laat on tasuta
- parkimine on hästi korraldatud ja samuti tasuta
- laat moodustab ühtlase terviku... on ainult müüjad oma kaubaga, ei ole nende autosid seal platsil ega midagi üleliigset
- muru oli kaetud kõikjal musta maasikakilega, ei mingit tolmu ega prahti kuskil
- suuremate ostude transportimiseks olid kärupoisid aiakärudega, kes kauba auto juurde kärutasid
- müügil oli ainult Lätis kasvaatud taimed ja Lätis toodetud toidukaup ning käsitöö
- taimede hinnad on odavamad kui Eestis
- taimede kogus ja valik on tohutult suur
- maksta saab nüüd eurodes, ei ole vaja hinda arvutada enam ümber eurodeks

Taimedest ostsin topeltõitega roosa sireli oma aeda, hind 7.-


Mõned lilled amplitesse...


Käsitöö osas ei olnud kudumeid peaaegu üldse... oli sepiseid punutisi, puidust esemeid, ehteid, linaseid tooteid, nahast kotte, keraamikat. Ostsin endale ilusa kruusi...


Tunnid laadal läksid lennates, ainult nii külm oli (oma viga, et soojemalt riidesse ei taibanud panna). Aga Siguldas on ilus...





Soovitan väga aiahuvilistel seda laata külastada, Türi lillelaadale annab kindlalt silmad ette! Suuri taimeoste ma ei teinud, see ei olnudki eesmärgiks... tahtsime oma silmaga kiidetud laata näha ja toredat päeva veeta. Kripeldama jäi üks püramiid-elupuu... suured ja võimsad puud, hinnaks ainult 9.-.  Mis ma küll mõtlesin, et ostmata jätsin :)

Sellised emotsioonid Siguldast :)


6 comments:

  1. Nõnda hea on Sinust jälle kuulda :) Minupärast kasvõi kirjuta niisama, aga ära enam niimoodi ära kao palun :) Inimesed igatsevad su kirjutisi, kas tead.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul on hea meel, et Sul on hea meel mind jälle kuulda :) Ega ma siis nüüd nii kadunud ju ka ei olnud, aga luban, et olen usinam kirjutaja edaspidi ja ei pea nii pikka pausi.

      Delete
  2. Martabertaga täitsa nõus!
    Ja need Sigulda jalutuskepid ning vihmavarju-lilleamplid on väga toredad. See on üks kena vaikne pargikene, kus kena jalgu puhata!
    Kruusist ja korvidest ma ei räägigi - neilt pilku lahti rebida ja postitust edasi lugeda nõudis ikka päriselt pingutust kohe!
    Jõudu uutele taimekestele kohanemiseks/kasvamiseks ja Sulle terveks aiahooajaks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elina, aitäh... jõudu tarvis! Praegu on ju nii tore aeg aiapidajale.... kevad! Oleks ainult veidi soojem juba.

      Delete
  3. Tundub, et teil oli väga mõnus reis :) Me käisime eelmisel suvel Valmiera, Cesise ja Sigulda kandis. Seal on nii palju erilisi kohti, et kõike kunagi ei jõua. Aga siis ongi ka teisel korral tore minna :)
    Ilusad taimed oled saanud. Mulle on sirel kohe eriti sümpaatne :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oli tõesti tore ühepäevane reis naabrite juurde. Tagasiteel tegime ka peatuse Valmieras, polnud seal paar aast käinud... olin nii üllatunud kui palju oli seal ilusamaks muutunud. Cesises olen kunagi varem käinud, imeilus koht... kindlasti külastan seda taas.

      Delete