Monday, August 6, 2012

Väike retk Ruhja.

Täna käisime Ruhjas, Lätis. Ega meil sinna teab mis pikk tee ei ole... kõigest 30 kilomeetrit, seega rohkem kättevõtmise asi. Sinna sõita oli vahepeal teeremondi tõttu peaaegu võimatu ning hinnaralli kogus tuure ka Lätimaal.... viimasest käigust on möödunud päris mitu aastat.

Lapsepõlves sai Ruhjas ikka väga tihti käidud, tol ajal defitsiiti otsimas :) Esimese asjana tuleb meelde kui õnnelikuna ma ennast tundsin kui sain sealt Saksa DV väga vinged triibulised põlvikud :) Tegelikult olid Läti enda tooted ka huvitavad juba siis ning alati sai midagi põnevat sealt toodud. Ja veel nende maitsvad saiakesed!  Tavaliselt käisime bussiga (liinibuss käis Ruhja kaks korda päevas),  kruusatee oli tolmune ja buss oli hullumoodi tolmu täis. Nagu Lätimaale jõudsime, tulid peatustest peale kohalikud memmed, rätikud peas ja suure juduvadaga. Sellised mälestused siis lapsepõlvest... ehh nostalgia :)

Täna lõpuks läksime, pigem uudishimust... et vaadata kuidas Ruhja muutunud on, kuidas uus kõvakattega tee sõidetav on ja millised on nende hinnad poes.


Armas pisike linnake, aga kuna tegemist ju Läti ääremaaga... siis valdava enamuse moodustavad seal toidupoed. Mulle meeldib kui kaup on ilusas pakendis... no kas pole kaunid piimapakid?


... ja võipakid:


... küpsised:

Mõned vahvad pildid veel... huvitav metallist keevitatud lind, mis leiab kasutust lilleamplina.  Uurisin juba Teedult kas ta mulle ka sellise saaks teha :) 

Veel linde:


Klõpsisin mõned pildid veel:





Osa ostudest :)


Käidud, nähtud :)

4 comments:

  1. Issver kui äge "välismaa reis",aitäh meidki sinna piltide kaudu viimast!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oli päris vahva jah, nagu siuhti "välismaal" käidud :)

      Delete
  2. Lipsti käidud ja kena päev veedetud ! Ehkki Lätis ju hiljaaegu käidud, tuli ikkagi jälle ka nostalgiahoog peale ning rännusoov ka, paraku ...
    Seepärast ongi hea, et Sa pilte näitad ja seega ka meid reisile viid ! Mõnus !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elina, mul on hea meel, et Sulle mu pisike reportaaž meeldis :)

      Delete