Sunday, March 15, 2015

Eriku sokid.


Üle pika aja võtsin ette meeste sokkide kudumise. Ma koon harva meestesokke, ei meeldi eriti suuri numbreid kududa ja meeste sokke ju pitsilisi ka ei koo :) Tavaliselt suhteliselt igav kudumine.
Aga seekord... täitsa teine lugu, huvitav oli teha ja kiirelt said valmis ka. Tellija jättis vabad käed: ükskõik mis värvi ja rahvusliku mustriga. Leppisime kokku, et teen mustri ainult säärele.


Lõngad: Norra villased
Vardad: 2,5 (muster 3,0)  18 s. vardal
Suurus: 44


Mustri leidsin raamatust "Eesti kirivööd" Piia Rand...



"Eesti kirivööd" on üks imetore raamat, paks raamat täis erinevaid Eesti kirivööde mustreid. Ja nii ilus raamat! Mina kasutan sealseid mustreid hoopis kudumite juures ja nii ka nende sokkide puhul. Mustriks on Tartu-Maarja vöökiri.



Loodan, et Erikule sokid meeldivad ja kui ta jälle läheb tegema kauneid looduspilte ning peab mõnda lindu-looma kaua passima.... siis vähemalt on jalad soojas ja ei külmeta :)

Kevad saabub suure kiirusega, minu lemmikaeg on käes! Esimesed lilled on õide puhkenud, see on kindel märk, et kevad on kohal...










8 comments:

  1. Ilusad sokid. Päikseline kevad on sel aastal. :)

    ReplyDelete
  2. Kauniit sukat. Ihana kukkakuva luo uskoa, että kevät on kohta täällä Napapiirin tuntumassakin. Lunta tosin on vielä paljon ja yöpakkasia, mutta päivällä lämpöasteita.

    ReplyDelete
  3. Ilusad sokid ja kindlasti soojad ka. Vöökiri säärel lisab mõnusa knihvi.

    ReplyDelete
  4. Ilusad sokid! Tõepoolest, miks peavad meestesokid igavad olema?See on ju naiste viga, kui nii on ; )

    ReplyDelete
  5. Aitäh heade sõnade eest! :)

    ReplyDelete
  6. Ilusad mehelikud sokid. Nii mõnus pruun värv!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tänan!
      See on mõnus lõng ka, lisaks värvile. Ostsin ca terve kilo seda lõnga täikalt, üks vanaproua müüs kõik 3 euro eest ära. Ta kudus sellest lõngast sokke mingile Norra firmale. Kuna ta ise ei saanud enam kududa käte pärast, siis võib öelda, et praktiliselt kinkis niisama ülejäänud lõnga mulle. Õnnepäev :)

      Delete
    2. Mul on hea meel, et lõng läks õigesse kohta :)

      Delete