Kui hiljuti kirjutasin, mida ma tegin kolmest kõrvitsast esimesega, siis nüüd annan ülevaate teise kõrvitsa saatusest :)
|
Suurem kui esimene ja väiksem kui kolmas :) |
Praktiliselt terve kõrvits läks marineerimisele, mulle väga maitseb marineeritud kõrvits.
Kõigepealt tükeldamine... selleks on mul üks nõukaaegne vidin, millega saab mõnusalt sakilised tükid teha.
Marineeritud kõrvitsa tegemiseks on mul hea retsept... kui ma muidu teen kõik hoidised tunde järgi ja ei jälgi retsepti, siis seda ma jälgin.
Kasutan 5 l potti ja seega on mu kogus just selle järgi arvestatud :)
Marineeritud kõrvits:
1,5 kg kõrvitsatükke
6 kl vett
3 - 3.5 kl suhkrut
12 nelki
9 vürtsitera
kaneelikoor
4,5 spl 30% äädikat
Lasen marinaadi keema ja panen tükid sisse. Keedan seni kuni tükid on
peaaegu pehmed, katsun aegajalt puutikuga. Tõstan vahukulbiga purki,
marinaadi valan peale ja kaanetan kinni.
1 kg toorest kõrvitsat panin külmkappi ja täna keetsin sellest maitsva kõrvitsasupi. Tegin esimest korda ja
selle retsepti järgi. Väga maitsev supp... arvake, kas mu mees ka seda sõi? Muidugi mitte :)
Kolmandast kõrvitsast on mul plaanis ka üht-teist "katsetust" teha :)
Võtan selleks veel hoogu, kõrvitsaga mässamine võtab ikka hea hulk aega
ära :)