Kõrvits mulle meeldib! Sel aastal ma kõrvitsasaaki ei saanud, aga hea naabrinaine varustas mind kõrvitsatega.
Võtsin täna ette esimese kõrvitsa (kõige pisema), muskaatkõrvitsa. Ilus tumekollane kõrvits.
Mõtlesin, et võiks katsetada sel aastal erinevaid kõrvitsatoite.... hoidiseid, salateid, küpsetisi...
Jagasin kõrvitsa pooleks, koorisin ja tükeldasin ühe poole potti ja keetsin moosiks. Lisaks panin ühe apelsini ning riivisin ka koore, et maitse tugevam oleks. Et liiga lääge moos ei tuleks, siis riivisin ka ühelt sidrunilt koore maha ja pigistasin mahla lisaks. Keetsin kõrvitsa pehmeks ja saumikseriga püreestasin ühtlaseks massiks. Lisasin suhkru ja keetsin veel natuke:
Ilus apelsinivärvi moos sai valmis:
Mulle maitses ja isegi mu mehele... kes tavaliselt kõrvitsatoite heaks ei kiida :)
Teise poole kõrvitsast viilutasin, koos koorega. Asetasin ahjupannile ja panin ahju, küpsetasin 180`C juures umbes 50 min. Sai parajalt pehme kahvliga katsudes.
Eemaldasin koore ja püreestasin kogu massi.
Jagasin kogu saadud kraami kilekottide sisse, lasin jahtuda ja panin sügavkülmikusse. Varem pole ma sellist püreed teinud, aga teatavasti on seda hiljem mõnus erinevate küpsetiste ja roogade sisse lisada.
Järgmiseks ongi mul plaanis kasutada seda püreed muffinite küpsetamisel :) Sellest aga järgmisel korral kui teise kõrvitsa tegemise ette võtan.