Saturday, January 21, 2012

Jääkide vähendamine...


Alustasin jääkide vähendamist...vähendan kokku ahnitsetud kangaid ja kudumistest järgi jäänud lõngajääke. Tööpõld on ees suur:)

Kõigepealt tumba (ei teagi kas kutsutakse tegelikult ka sellist tooli tumbaks või on see lihtsalt vene keelest kunagi kujunenud)...igatahes siinkohal nimetan mina seda tooli tumbaks. Aastaid elas mul toas üks väike sõbrake, kass Toti, keda kahjuks enam pole. Ta oli mul ka natuke kunstimeelega vist, sest selle tumba oli ta nii ilusasti karvaseks küünistanud. Ma siiski ta tehtud tööd eriti ei hinda ja plaanisin juba ammu uue riide panekut, aga küll jäi aja taha toppama või olid teised tegemised...täna tegin valmis.

Mõlemad kangad on ostetud kaltsukast, ma kohe ei saa nii ilusaid kangaid sinna vedelema jätta. Küllap ma neile kasutuse ka lõpuks leian. Kaks tumbat on veel teha, lindudega riiet on ka veel järgi...eks näe, milliseks järgmine tegemine kujuneb:)

Järgmiseks sokid, kootud ainult jääkidest...erinevad villased sokilõngad, natuke mohäärijääke ja punane triipudeks on akrüül. Ise jäin väga rahule (mida ei ütle ma tihti, kuna vaatan oma tööd üle väga kriitilise pilguga:) ) Peaks veel taolisi kuduma, sest...jääke on veel palju järgi.

Suurus:37-38
Vardad: 2,5




Ja kaks paari pisikesi lastesokke ka...ikka jääkide hävitamise mõttega tehtud. Kollastesse kudusin ka peenikese mohääri lisaks.

Vardad: 2,5
Omanikuta:)

20 comments:

  1. Kaunid tegemised! Eriti äge on tumba juures kasutatud lindudega kangas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh! Mulle ka see lindudega kangas väga meeldib. Algul mõtlesin sellest koti teha, aga pärast vaatasin, et tumba saaks lahe.

      Delete
  2. Replies
    1. Rõõmus jah! See aasta on mul kuidagi väga värviliselt alanud...kui siiani tehtud töid vaadata:)

      Delete
  3. Need punase-musta-hallikirjud sokid rokivad täiega! Need on lihtsalt fantastilised! Polegi nii armsaid-ägedaid sokke tükk aega näinud! Ja tumba on armsake! Mõnusat jääkide vähendamist! (Siis saab rohkem lõnga osta ja uued jäägid tekitada ;)).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, Kadri!Ma arvan, et Su teooria peab täitsa paika...eriti minu puhul:) Mida rohkem jääke vähendan, seda enam tuleb juurde...müstika:)

      Delete
  4. Tumba on tõesti ilus ja need punase-musta-hallikirjud sokid tõesti rokivad täiega! :) Ma heameelega tahaksin neid endale, kui mõni kiirem pole ette jõudnud! :) Saadan Sulle e-maili!

    ReplyDelete
  5. Väga ilus tumba. Lindudega kangas on nagu muinasjutt. :) Ei suudaks ka sellist kangast poodi jätta. ;)
    Sokid on ka väga ilusad.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, Diana! Muinasjutuline kangas tõesti, ei minu süda luba sellist varandust poodi vedelema jätta:)

      Delete
  6. Igavesti änksa tumba ja mõnusates värvides sokid.
    Kõik sokid on kenad ja väärivad kiitmist.

    ReplyDelete
  7. Kuulun tumba fännajate hulka :))) Väga vahvasti on õnnestunud! Sokid on samuti väga ilusad!

    ReplyDelete
  8. Appi, kui ilusa värvilahendusega ja rõõmsameelne, kevadehõnguline tumba! Vapustav! Ja muidugi ei saa mainimata jäta sinu meisterlikkust sokkide kudumisel :)

    ReplyDelete