Wednesday, December 14, 2011

Uus elu:)


Tänase jutu pealkirjaks sobib hästi "uus elu", sest seda see ju ongi kui päästetud saab üks hukule määratud kiiktool ja vana kasutult seisnud maja.

Kõigepealt kiiktoolist. Teet sai huvitava tellimustöö...restaureerida üks kiiktool, laste kiiktool, millel vanust juba omajagu. Tehtud kunagi tellija vanaisa poolt poisikesepõlves koolitööna. Seda vaadates jääb ainult imestada kuidas kõik siin ilmas muutub...näeme oma silmaga, mida antakse teha praegu poistele käsitöö tundides. 8. klassis lastakse vineerisaega jänese kuju välja saagida...mina muideks tegin seda kui olin kas teises või kolmandas klassis. See selleks...aga ühe poisi aastate tagune peen töö paneb siiani imetlema.



Mitmedki osad tegi Teet uued ja seljatagused treitud pulgad leiutas ta ise juurde...nende välimusest polnud aimugi, järel oli ainult augud, kuhu midagi oli kunagi kinnitatud.


Veel mõned pildid pooleliolevast tööst:


"Uue elu" sai ka meie tühjalt ja kasutult seisnud vana saun. Nüüd on seal Teedu töömaja, kus puutööd saab teha. Seda võib küll nimetada meie selle suve suurprojektiks, kõik tööd tegime ise, kahekesi...ainult sarikate peale tõstmisel kutsusime naabrimehed appi.

Selline on maja nüüd, detsember 2011:

...ja selline oli enne, juuni 2011:

Eks me paljudele võime ju imelikud tunduda, et näe...saun olemas ja teeb sinna selle asemele mingi puutöökoja...aga mis siis:) No me lihtsalt pole "saunausku" eestlased, mis parata. Meile ei meeldi kuumus, isegi suvel liiga palavad ilmad on meile liig mis liig:). Me ei kasutanud seda maja juba aastaid, oli üks koht, kuhu igasugust kraami eest hea ära panna. Seisis kütmata, katus jooksis läbi jne...

Lammutustööd olidki kõige hullemad tööd...majast jäi järgi ainult neli seina ja korsten...

Aga ise oleme õnnelikud...et üks maja sai päästetud ja õige otstarbe endale, ei seisa enam kütmata ega riiva õuel silma. Enda rahulolu on ju kõige peamine:)

Ilusat jõuluootust! Varsti näitan enda viimaseid tegemisi...

19 comments:

  1. Nii äge, et maja uuesti kasutate! See ikka tõsine töö, mille olete ära teinud! :) No ja kiiktool... tõeline iludus!

    ReplyDelete
  2. Vaat mis vanasti kõik ära ei õpetatud. Loodetavasti "uus"tool peab kaua vastu, Teedul on ikka kuldsed käed. Ja et siis uues majas palju toredaid ideid ja esemeid sünniks!!!

    ReplyDelete
  3. Maja on ju lausa iludus ja kiiktool puhta pärl.
    Sina ja Teet olete üldse kuldsete kätega ja ühed õiget tõugu eesti inimesed :). Ja Rex on igati tõeline koerte kuningas teie õuel ja kodus.
    Kas poeb ikka veel sinna, kuhu ei tohi??
    Jõuludeaegu võiksite ju kohad vahetada, noh nii lühiajaliselt ;)
    Ilusat jõuluaega teie perele.

    ReplyDelete
  4. Küll on uhke kiiktool. Kas töötuppa võib ka juba tellimuse saata? Mul ikka kribeleb üks uhke asi.

    -vusserdis-

    ReplyDelete
  5. Aitäh, Kadri! Oli tõesti suur töö, aga nüüd tagasi vaadates...polnudki hullu:)

    Aitäh, Kati! Sa vist pooleliolevat kiiktooli nägid kui siin käisid,

    Tänan, Astra! Rõõm kuulda, et ikka õiget tõugu:) Sa oled ikka täitsa Rexi fänn...kohavahetusest ei ole ma huvitatud, kahjuks:)
    Kas paki oled kätte saanud?
    Ilusat jõuluootust teile!

    Vusserdis, aitäh! Ikka võib...aga sa juba oled tellimuse esitanud...kui sama asja mõtleme:) Või on midagi muud plaanis? Kui ports kerijaid ja kerilaudu tehtud saab, siis on sinu kord:)

    ReplyDelete
  6. Väga mõnus postitus. Head uut ja PIKKA elu mõlemale, nii majale, kui kiiktoolile. Viimane on nii armas, et kiiguks isegi heameelega ;).

    ReplyDelete
  7. Aitäh, Ainika! Kiiguks ise ka...kui tool suurem oleks:)

    ReplyDelete
  8. Jõudsingi ära oodata selle maja valmimise postituse! Igati vahva majakese olete omale teinud! Sul ikka oma kudunurgake ka on? Soovitavalt kiiktooliga :D.
    Mõnusaid detsembrikuiseid askeldusi!

    ReplyDelete
  9. Tänan, Meeli! Ei ole mul ei kudunurgakest ega kiiktooli...kui kannatlik olen, siis saan tulevikus omale eraldi töötoa. Ma ei jõua seda ära oodata, mõttes juba sisustan:)

    ReplyDelete
  10. Sul on tõeliselt lahtiste ja kuldsete kätega abikaasa!

    ReplyDelete
  11. Oih kas jäi mainimatta, et käes ja ammu juba.
    Kiida aga Teetu, no nii kaunid sallinõelad, et kuku või pikali.
    Iga päev silitan teisi :)
    Ikkagi kõrgem klass ja puha, mitte mõni Hiina käkerdis.

    ReplyDelete
  12. Tänud, Monika!

    Astra, küll on tore, et pakk kohale jõudis. Oi kuidas mulle su jutt alati meeldib...kujutan elavalt ette kuidas pikali kukud:)

    ReplyDelete
  13. Väga tõsine ettevõtmine on teoks saanud ja vajalik loomingumaja valminud ! No ja kiiktooli uus välimus on väga kena ning loodetavasti saab ta väikesele kiikujale lemmiktooliks.
    Mina oma käsitööasjade ja –materjalide kolimisega ei näi küll selle aastanumbri sees hakkama saavat, aga tasa ja targu asi siiski liigub (pisikese tõvepoisiga käib äge vaidlus ja püüan talle selgeks teha, et ta ei ole oodatud külaline…).
    Ilusat (mis siis et lumetut) jõuluootust, lahkeid päkapikke ja mis peamine – tervist teie perele, et jaksaksite ikka edasi ilu luua !

    ReplyDelete
  14. Aitäh, Elina! See maja oli juba tõesti hädavajalik ja praegusel juhul saigi kaks head asja korraga...Teet uue töömaja ja vana saun sai uue elu ja eesmärgi.
    Ilusat jõuluootust ja saa ruttu terveks! Aitäh kauni kaardi eest, mis meie pere väga rõõmustas!

    ReplyDelete
  15. Uskumatu! Sellise kiiktooli tegi laps????? Appi! Vot see on juba tase! Ja nii kena näeb see välja pärast taastamist!

    Lisaks veel uus töötuba- iga puutöömeistri unistus, ma pakun välja:). Ja miks mitte teha sauna asemele maja, mis tegelt ka kasutust leiab, mitte ei lase aja hammasratastel end lihtsalt kasutult pureda.

    ReplyDelete
  16. Ene-Ly, on tõesti uskumatu, millega vanasti koolipoisid hakkama said. Ja imestama paneb, et kõik see tehti ju käsitsi...polnud selliseid masinaid abiks kui praegu on.

    Töötuba oli juba ammune unistus...ja endal on nii hea meel, et selle ka nüüd teostasime.

    ReplyDelete
  17. Hello, Ülle.

      Lovely your works, full of JOY!

      Thank you World-wide LOVE.
      and, your Support.

      The prayer for all peace.
      I wish You all the best.

    Have a good weekend.
    Greetings.
    From Japan, ruma ❀

    ReplyDelete