Thursday, April 21, 2011

Lumivalge õlasall soojal kevadpäeval...

Kõik sai alguse sellest, et eelmisel aastal varustas armas sõber Meeli mind Raasiku villase lõngaga. Lõng seisis ja ootas oma aega ja jõudis ära oodata:)

Teedu tehtud lõngakerijaga oli puhas lust see suur lõngaviht (212 g) ära kerida ja sellest sai üks hiiglama suur kera.


Mustri leidsin Ravelryst: Tulppaani-kolmiohuivi. Tegin põhiosa kaks mustrikorda suuremaks ja äärepitsis tegin ka väikese muudatuse...lõpptulemus sai selline:




Lõng: Raasiku villane 8/2 (kulu sallile 156 g)
Vardad: 3,5

Last year I got some yarn from my friend Meeli.
My dear husband made the ball-winder, with this ball-winder it was very easy to make one large yarn-ball (212 g). For this shawl I used 156 g from this ball:)
The pattern I found from Ravelry: Tulppaani-kolmiohuivi.

Yarn: Raasiku 8/2 100% wool
Needles: 3,5

Häid saabuvaid kevadpühi !

Happy Easter!


12 comments:

  1. Väga kaunis sall!
    Rõõmsaid pühi!

    ReplyDelete
  2. Väga ilus sall!

    Ilusaid pühi!

    ReplyDelete
  3. Oi Üllekas, see rätik on nii kaunis. Tead ma pean küsima 1 asja. Kuidas sa küll saad selle kerijaga selle kera na suureks? Mina ei oska ja ei saa. Kuigi püüan kõigest väest. Ma vist teen kusagil mingi vea ehk?

    ReplyDelete
  4. Väga ilus sall! ja kerija on super, ta mul soovide nimekirjas järgmine, peale raami. ;)
    Kauneid pühi!

    ReplyDelete
  5. Tänud, Triinu ja Monika!

    Aitäh, Astra! Minu jaoks on täitsa arusaamatu kuidas sul ei õnnestu. Kas lõnga ikka paned sellest suunajast läbi? Nii palju kui lõnga vihis on, nii suur kera ka tuleb.

    Diana, tänud sulle! Teet just lõpetas lõngakerijate tegemise ja kohe-kohe lõpetab ka kerilauad...enamus on ette ära tellitud, aga mõned on veel vabad (vihjeks sulle;) ). Ja uut portsu enne sügist kindlasti tegema ei hakka... Salliraamide tegemiseks läheb ka lähiajal.

    ReplyDelete
  6. Väga ehe ja armas sall! Ilusaid kevadpühi Sulle:)!

    ReplyDelete
  7. Ehe villane (vaatasin, et ka Kai kirjutas ehe!, aga tõepoolest, pildiltki vaadates tunneb selle salli ehtsat ja sooja iseloomu.Kuskil lugesin, et Raasiku lõngad järjest rohkem ja rohkem hinnas. No ma siin ka veel nii villasel lainel ju:)

    ReplyDelete
  8. Sul kohe on silma selliste ilusate mustrite üles noppimise peale! Kaunis!

    Selle suure kera kerimise kohta oskan ainult ahhetada, sest ka minul hakkab 120-150 g pealt lõnga maha viskama - no mitte ei lähe suuremaks. Panen suunajast läbi jooksma ja puha, aga ei õnnestu. Kas sa pitsilõnga, st imepeenikest, oled ka kerida proovinud? Ma korra katsetasin, aga selle viskas praktiliselt kohe otsast maha. Ehk on pool liiga libe? Ei tea, kas mingi paberrulli ümber panemine aitaks. Peab proovima...

    ReplyDelete
  9. Aitäh, Kai ja Heli! Raasiku lõngad on jah head lõngad!

    Aitäh, Meeli!
    Ma tean nüüd, milles teil Astraga probleem on. Mina lasen lõnga näppude vahelt läbi joosta, hoian pöidla ja nimetisesõrme vahel just enne suunajat. Siis jookseb ühtlaselt...proovi! Suunaja paneb lihtsalt lõnga õigesse kohta poolil. Väga suurt vunki ei maksa ka sisse ajada, siis võib muidugi otsast ära lennata...rahulikult, ühtlase rütmiga.
    Olen peenikest ka kerinud:)

    ReplyDelete
  10. Ahaa, sul oligi üks nipp varuks :) Aitäh! Katsetan.

    ReplyDelete
  11. Võrratu sall!! Oleks mul vaid kannatust sellist salli teha:)

    ReplyDelete
  12. Aitäh, Ene-Ly! Aga proovi järgi...kui huvitav on teha, küll siis kannatust ka jagub:)

    ReplyDelete