Friday, February 4, 2011

Pontšo

Minu esimene...polegi varem ühtegi pontšot kudunud.

Selle pontšo tarbeks otsisin lõngakastist välja kõik pruunides-beežides toonides lõngajäägid ja sobitasin need omavahel kokku, tulemus sai mulle päris meelepärane:) Imestama paneb, et suur asi sai valmis, aga jäägid ei vähenenud sugugi nii palju kui ma lootsin...juba ma heietangi peas mõtet, et võiks veel nii mitmeski värvitoonis pontšosid või õlasalle kokku sättida.


Põhilõngaks valisin juba mitu head aastat tagasi Abakhani poest soetatud mohääriseguse lõnga...sellest sai kõrge kaelus, vahetriibud ja alläär koos narmastega. Mu meelest moodustub sedasi terviklikum ese ja ülejäänud triibud ei muuda pontšot liiga kirjuks.


Sellise pontšo idee sain ajakirjast "Käsitöö" kevad 2008 (seal oli lastepontšo), tegin ikka omamoodi... ainult tagumise osa mustri kudusin ajakirjas oleva mustri järgi.

Pontšo eest:

... ja tagant:
Väga mõnusalt pehme ja soe kudum, teha oli ka huvitav...kuigi lõpuread venisid järjest pikemaks ja suhteliselt raske oli lõpus käes hoida.

Vardad: ringvardad 3,0 , erinevate pikkustega
Lõng: mohäärisegune lõng + erinevad lõngajäägid


Just finished this poncho, my first such kind of knitting. The first idea I got from Estonian handicrafts magazine "Käsitöö", spring 2008...but like usually... my final result is absolutely different like the pattern in the magazine. I used many of my yarn residues. It was very interesting to knit...even these last rounds were a really long and the knitting was already a bit heavy to hold.
But I´m sure it`s not the last one such poncho...:)
Needles: 3,0

23 comments:

  1. Ah, nii ilus! Vaat sellist ma ei osanud oodata, super töö!!! Sa ikka osakd üllatada. Ja jätka samas vaimus (et su närvivalu ruttu paraneks).

    ReplyDelete
  2. Aitäh, Meeli! Huvitav, millist sa ette kujutasid...pitsilist? Tead, käsi on täna juba päris hea, vist läks see sahmakas selleks korraks jälle mööda:)

    ReplyDelete
  3. Stiilne! Mul mõlenad tütred armastavad pontshosid kanda, olen neid aga samuti vaid kolm kudunud, kaks pisikest ja ühe suure. Kaltsukatest olen aga leidnud mitmeid vahvaid, ise alati imestanud, et kuidas ometi raatsitakse sellisd asjad ära anda. Universaalne rõivatükk, elab kõik moevoolud rahulikult üle. Sinu kootud on niiii kaunites toonides ja see mõnus krae on lausa võrratu!

    ReplyDelete
  4. Aitäh, Heli! Alguses ma ei plaaninud seda üldse endale jätta, aga tegemise käigus...kui värvid hakkasid omavahel sulanduma, hakkas see pontšo järjest rohkem mulle meeldima. Sellest saab vist küll üks mu lemmik rõivaese.

    ReplyDelete
  5. Bravo, Ūlle!!! Beautifyl!Očeņ krasivoe, teploe i s bolshim bkusom pončo! Prekrasnaja rabota!!!

    ReplyDelete
  6. Ooo! Tubli! Nii ilus ja soe ja värvid mõnusad. :)

    ReplyDelete
  7. Spasibo, Kuninganna!
    Tänud, Diana ja Tiina!

    ReplyDelete
  8. Väga kaunis pontšo! Minul pole olnud õnne ühtki kududa, kuigi tibi kogu aeg mangub, et tal vaja... Ootan kampsunit ja sokke :)
    Närvivalu? Oi-oi. Pai-pai!!! Kosumist soovides...

    ReplyDelete
  9. Tänan, Ave! Kannan ette...sokid on valmis, vaja läbi pesta...siis näitan:) Kampsun endiselt pooleli...
    Närvivalu käes ei ole õnneks nii hull enam...peaks laskma käel puhata, aga või sa saad kui tahaks ju kududa ka:)

    ReplyDelete
  10. Millised suurepärased värvid ja huvitav blogi :))

    ReplyDelete
  11. Aitäh, Ülle! Tervitustega, Ülle:)

    ReplyDelete
  12. Väga kaunis potšo! Värvid harmoneeruvad imehästi ja loovad mõnusa terviku!

    ReplyDelete
  13. Väga vahva pontśo!Mul endal puudub ta garderoobist aga nähes jälle milliseid iludusi teistel valmib.....ehk ühel päeval:)

    ReplyDelete
  14. Aitäh, Kai! Tee kindlasti...mõnus täiendus garderoobile ja lisaks veel jahedatel ilmadel hea soe selga panna. Ma just tahtsingi sellist toekamat ja soojemat, millest ka kasu oleks:)

    ReplyDelete
  15. Väga kaunis ponsho! Nii mõnusad soojad toonid:) Tubli töö!

    ReplyDelete
  16. Aitäh, Kaja! Head sõnad teevad alati rõõmu:)

    ReplyDelete
  17. Mõnusad värvid ja suur töö! Ehk paned pildi seljas ka siia tahaks nii näha;)

    ReplyDelete
  18. No mis vinge suur tegemine jälle tehtud. Ma suisa sõnatu. ja kindlasti on ta mega soe ka. Tead ma ei jaksa kiita sind ja sinu peret. Ma puhkan ja siis kiidan edasi :D Tead seniks pane mulle privasse oma kodune telefoni nummer, et ma saaks teie perega kaupa teha. Selleks aga on telefon parem, et selgitada mida ma konkreetselt tahan. Kirjutamisega läheks jube pikaks. Kui on laua telefon pane see kah. Seniks kalla sulle.

    ReplyDelete
  19. Aitäh, Ave-Marii! Et seljas näha, pead kohale tulema:)

    Aitäh, Astra! Saadan sulle numbrid privaga.

    ReplyDelete
  20. Väga ilus pontšo! Rõõm kuulda, et Sul lõngajääke veel järel, nii et on veel ilusaid asju loota!

    ReplyDelete
  21. Aitäh, Monika! Lõngajääke on päris kõvasti kogunenud ja sedasi saab päris vahvaid värvikominatsioone sättida, täitsa põnev kohe teha:)

    ReplyDelete