Wednesday, July 21, 2010

Päikesekollane hommik...

Eile õhtul said valmis järjekordsed sokid...päikesetriipudega sokid:) Tegelikkuses on kollane värv sokkidel veel tugevam ja säravam kui pildile jäi. See imeilus lõng on jäänud mulle vanaema "varudest", ta enda värvitud lõng. Vanaema on kahjuks juba ammu siit ilmast lahkunud ja nüüd tema lõngast triipe kududes, valdas mind eriline tunne...
Lisaks kasutasin veel kirju sokilõnga ja mingi tundmatu pruuni lõnga jääke. Sääreosale kudusin mustriks sisse mulle armsaks saanud liblikamustri. Vardad:2,5...sokkide suurus 39.

Kui juba päikesekollane postitus, siis käisin hommikul fotokaga aias ringi ja püüdsin pildile just kollast värvi lilled:)
Veel üks sort liiliaid, mis just õitsemist alustasid:

Selle lille nime ma kahjuks ei tea, aga tema suureks plussiks on väga kaua vaasis säilimine:

Saialill:



Meie aia üks vanimaid sorte, me kutsume seda "vanaks taluaia lilleks":




Takeetesed laiutamas vanas pajas:



Päevaliilia:





Selleks korraks kõik:) Nädalavahetusel on meid ees ootamas puhkus Haapsalus ja Hiiumaal...





11 comments:

  1. Mõnusat kollane postitus.
    toredad sokid, kahju, et seda liblikamustrit pildilt hästi ei seleta...

    ReplyDelete
  2. Väga kaunid sokid. Minul on oma vanaemast järel hulk kangaid- ta oli suur õmbleja. Mina pole, aga tema riidetükke silitan alati suure heldimusega :)
    Kadestan Su aiailu, lilled on imelised! Tore näha, et teha jõuad, mina vaevlen juba kaks nädalat kurguvalu ja nohu käes. Vaid pisut nokitsen.
    Veel panevad mind kadetsema Haapsalu ja Hiiumaa. Haapsalu eriti. Ma olen mõlemas kohas vaid korra käinud, nii tahaks veel kunagi...
    Meeldivaid reisielamusi!

    ReplyDelete
  3. Aitäh Dots! Pildilt ei jäänud kirju lõngaga kootud muster nii efektne, seepärast ei hakanud seda pilti panema:) Selle mustriga on ka mul paar kotti kootud ja mõned mütsid.

    Ave, aitäh sulle! Tean, mida sa tunned...piinlesin sama haiguse käes just eelmisel nädalal, mees ka...tema köhib siiani.
    Lilled on mu nõrkus jah:) Praegu nii ilus aeg kui aias nii värviline on.
    Haapsalus olen päris palju käinud, meil seal head sõbrad ammusest ajast juba. Armas väike linnake ja nii lahked ning sõbralikud inimesed (mida ei saa öelda alati mulkide kohta...ma olen erand...hihiii). Hiiumaale läheme esimest korda, külla Isetegijast leitud sõbrale....nii põnev!
    Head paranemist sulle!

    ReplyDelete
  4. Sa kallis Üllekas valmistud tõsiselt talveks ma vaatan. Tubli tubli, ega seda saagi viimalsele minutile jätta. Külm aeg võib tulla na äkitse ja siis ma tean kellelt sokke küsida, kui enda omad veel valmis pole. Aga nunnud sokid küll. Ma vaatasin neid ja esimene mõte mis peast läbi käis oli võilille sokid :)

    ReplyDelete
  5. Imearmas värviteraapia. Ilusat puhkust ja head reisi. Mulkidest erandeid tean veelgi (mina ise):)

    ReplyDelete
  6. Kuule Ülle ma tulen juba ülehomme koju ja jään terveks kuuks. Seega põhjust haapsalu maile taas tulla. Pane oma vaim aga heaga valmis ma hakkan sind ootama.Kui juba Hiiumaale lähed asi siis ka minu juurest läbi astuda.

    ReplyDelete
  7. Ma lugesin just üht lasteraamatut, kus väike hiireke suvel päikest kogus, et siis talvel kui päikest vähe, hea võtta oleks. Sinu sokid on just sellised päikese kogumise sokid, paned talvel jalga ja tuba suvesoojust ja valgust täist!

    ReplyDelete
  8. Kaunis kollane - igas pildis ja igas tegemises. Hea mõte on talletada suvesoojus, mis ongi ju kollane, sokkidesse. Lilled on muidugi ilusad.

    ReplyDelete
  9. Aitäh teile armsad sõbrad!

    Astra...tänan kutsumast, kahjuks seekord küllatulekuks aega napib, aga esmaspäeval olen terve päeva Haapsalus ja linna peal ka plaanis tuuritada...seega kohvi (teed:)) võiks küll ju kuskil tassikese juua ja natuke juttu puhuda.

    Lulla...tore, et on erandeid. Tegelikult on mulgid ikka üldjoontes toredad inimesed:)

    Monika...hea mõte - päikesekogumisesokid.

    Helen...mõtlesin, et teen vist teinekordki sellist ühevärvilist postitust.

    ReplyDelete
  10. Ma juba täna hommikul imetlesin Su lilleaeda! Loen ridadevahelt, et nende sokkide läbiv sõna on "armas". ;) Ja nad on kohe erilised, erilisemad teistest.
    Meeldejäävat ja seiklusterohket puhkusereisi!

    ReplyDelete
  11. Aitäh nii ilusate sõnade eest, Nele!

    ReplyDelete