Saturday, January 7, 2012
Pehme plaadipiparkook.
MAITSEV PLAADIPIPARKOOK:
Tänane postitus on magus:)
Katsetasin eile uut retsepti...tegelikult on see retsept mul juba ammu, aga pole millegipärast varem teinud. Kahjuks ei oska ma öelda kust ma selle retsepti olen saanud... lõpptulemus on igatahes väga maitsev:)
PEHME PLAADIPIPARKOOK:
5 dl keefiri
3,5 dl suhkrut
3 tl kaneeli
veidi küpsetuspulbrit
1 dl pohlamoosi
7 dl jahu
150 g sulatatud võid
Sega kuivained omavahel, lisa keefir ja moos ning viimasena sulatatud või. Küpseta ahjuplaadil 200* juures 30 minutit.
Lase kook jahtuda.
Glasuur:
50 g võid
3-4 dl tuhksuhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
100 g maitsestamata toorjuustu
jõhvikaid
Vahusta (toasoe) või suhkruga, lisa toorjuust (ma panin toorjuustu natuke rohkem kui retseptis, 150 g), viimasena sega juurde jõhvikad. Määri segu jahtunud koogile, hoia umbes 1 tund jahedas.
Võib maiustama hakata:)
Oi see piparkook näeb väga ahvatlev välja.
ReplyDeletePalun meile Rexiga 1 suurem tükk kohe :)
Ta kindlasti sööks seda koos minuga ;)
:)
ReplyDeleteRex on tegelikult lausa hull piparkookide järgi, tema pärast võiks Jõulud aasta läbi olla. Sel aastal oli tal uus komme jõulukuuse all lamada ja üksisilmi tulukesi vahtida:)
Õudne inimene ma ütlen, õudne inimene ... sedamoodi ahvatleda ! Täna ei küpseta, aga homme ju ka päev !
ReplyDeleteTegelikult aitäh selle ahvatluse eest, mis kutsub katsetama ja järele proovima !
Ehhehhheee...siis on mu postitus asja ette läinud:) Proovi kindlasti, meie perele maitseb väga...ja jõhvikad seal peal on nagu i-le täpp. Muid oleks kreem liiga magus ka...võib olla.
ReplyDeleteOi, see on ju pehme piparkook! Nämm, nämm!
ReplyDeleteMu meelest on selline retsept "Pereköögi" retseptivihikus. Tõsi, aastakäiku ei viitsi praegu otsima minna :)