Tuesday, January 12, 2016

Helkurmüts.


Kõik sai alguse sellest kui läksin poodi roosat lõnga juurde ostma. Kiire oli, rabasin riiulilt roosa toki ja nagu iseenesest sirutasin käe helkurniidiga lõngade poole. Valikus oli mitmeid värve ja üks neist tuli minuga koju kaasa ka :)

Lõng on jäme ja nii jämedast lõngast ja nii jämedate varrastega ei ole ma varem kudunud. Paras pusimine... palju toredam on 1,25 varrastega kududa :)

Aga valmis kiiresti, paari päevaga... kui oleks viitsinud rohkem kududa, siis vabalt oleks ka ühe päevaga saanud tehtud.


Lõng: Schachenmayr Lumio Fine, kulus 1 tokk (sutsuke jäi isegi üle)
Vardad: serv 6,5 ja müts 8,0
Muster: Pinecone Cap by Iwona Eriksson , saadaval Ravelrys


Lõngavööl oli ka tootja poolt pakutud õpetus, mille järgi saaks ka täitsa toreda mütsi kududa. Kes pimedal ajal teedel liigub, siis üks selline helkiv müts ei ole liiast. Kuna mina teen igal õhtul 5,5 km kõndimise, siis leiab see müts kasutamist igapäevaselt.



5 comments:

  1. Helkurniit on lõnga lisana tõesti tänuväärne! Kudusin pojale sarnasest sinisest lõngast mütsi ja rõõm on teada, et see leiab ka tublisti kasutamist. Mina kudusin küll täiesti tavalise sooniku, mitte nii ilusat spiraalimustriga peakatet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma olen väga rahul selle lõnga ja mütsiga... pimedas ikka helendab päris kõvasti. Kohe julgem tunne pimedal ajal kõndida.

      Delete
  2. Очень красивый цвет пряжи, я похожего цвета купила пряжу на безрукавку дочке!
    И огромное спасибо за подарки, я их получила! Мой восторг!

    ReplyDelete
  3. Thanks for letting me know, I`m glad my package arrived :)

    ReplyDelete