Monday, June 30, 2014

Kott Tiinale laulupeole minekuks.


Eile, vihmase ilmaga, õmblesin ühe koti... Tiinale laulupeole minekuks. Olen taolisi rahvuslikus stiilis kotte teinud üsna mitmeid, aga siiski on need kõik nii erinevad saanud...




Must linane koos Kihnu triibustikuga, kaunistuseks pael ja kadakanööbid. Punane vooder sees ja pikad sangad koti õlal kandmiseks.
Tagumine külg sai väheke tagasihoidlikum...


Ilusat suve! 




Wednesday, June 11, 2014

Sokid, lilled ja kook.


Silma jäi üks ilus muster, mis lausa kutsus ennast sokkideks kuduma... sattusin hoogu ja kudusin kaks paari :)

Esimese paari kudusin valged. Juba ammu oli mul üks Jõgeva lõng, mille koostises on nii villa kui ka linast. Ei olnud mul siiani head plaani, mida sellest teha ja nii see nüüd sokkideks saigi. Järgi jäi ikka ka veel, saab teisegi paari. Kudusin kahekordselt, tundus muidu kuidagi niru selle mustri jaoks.


Vardad: 2,5
Suurus: 37-38
Lõng: Vill + lina
Vabad ja saadaval :)


Teise paari jaoks läks käiku jällegi juba tükk aega oma saatust oodanud villane lõng. Värvisin selle kunagi munavärvidega.


Vardad: 2,5
Suurus: 38-39
Lõng: 100% vill
Vabad ja saadaval :)

Sokkidega teen nüüd pausi... kes see ikka suvel sokke koob. Onju? Hakkan nüüd hoopis kindaid kuduma :)

Mu ühed lemmikud, iirised, õitsevad praegu suure hooga...


Osa iiristest...


Ja mu kõige lemmikum...


Tänane saak kaltsukast - keraamiline kelluke, mis leidis koha õunapuu otsas...


Puuriit ka õitseb...


Rabarberikook, mida ma võiksin lõputult süüa :) ...


Suure ahjuplaadi suuruse koogi jaoks läheb tarvis:

Taigen:
300 g toasooja võid
200 g suhkrut
2 muna
500 g jahu
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit

Vahusta või suhkruga, lisa munad ja jahu, sool ja küpsetuspulber. Pane veidikeseks külmkapi. Pane taigen ahjuplaadile ja küpseta 175 kraadi juures ca 10 min.

Täidis:
4-5 rabarberivart
4 dl suhkrut

Tükelda rabarber ja sega suhkruga. Vala koogipõhjale.

Biskviit:
8 muna
8 spl suhkrut
8 spl jahu

Vahusta munad, kollane ja valge eraldi, Sega kokku koos jahuga ja vala koogile rabarberi peale.
Küpseta 175 kraadi juures kuni biskviit on küps.

Mõnusat suve ja kohtume varsti jälle :)