Sunday, August 26, 2012

Maud.


Suvel saatis mu kirjasõber, Jacki Inglismaalt, mulle sünnipäevaks kudumisajakirja "Let`s knit" juulikuu numbri. Meil on muidu ka "oma diil" kudumisajakirjade osas ja nii ma olen neid temalt mitmeid saanud. Päris paljudes on sees nii vahvad mänguasjade õpetused... "ootelehel" :)  on mul näiteks üks väga kihvt Alan Darti must kass ja üks jänes jne...
Selles ajakirjas oli aga väga armas Ükssarve õpetus, autoriks Val Pierce. Ükssarvel jätsin sarve ära, tegin lihtsalt hobuse, mis mulle endale rohkem meeldib.

Mõtlik Maud.

Selja tagant.

Natuke väsinud Maud.

Lõbus Maud.

Poosetaja Maud.

Maud koos ajakirja-Maudiga.

Üldjoontes tegin õpetuse järgi, muutsin ainult kabjaaluseid ja kõrvad kudusin ka ringselt... no ei meeldi mulle õmblemine :) . Vardad olid ka peenemad, tingituna lõngast, mis mul parajasti kodus oli.

Õpetus: ajakiri "Let`s knit" juuli 2012
Vardad: 3,0
Lõngad: villa-akrüülisegused.
Saadavus: Vaba.

Tuesday, August 21, 2012

Rainbow Babies


Mänguasjade kudumine on põnev, iga uue detaili lisamisega muutub ese järjest huvitavamaks :) Samas ka hea moodus lõngajääkide vähendamiseks.

Kudusin mõned tegelased ja viisin nad täna korviga pildistamiseks õue :


Kiirelt olid nad korvist väljas ja olid juba päikese kätte pikali visanud... tegin ruttu pildi ära, et jälle plehku ei paneks:


Ei püsinud nad sealgi paigal... järgmise klõpsu sain neist teha juba uues kohas:



Nagu selja pöörasin, oli üks juba kadunud... leidsin ta puu otsast:



 ...ja ega siis teised ka maha saanud jääda...



Sealt nad enam plehku ei jõudnud panna, sain kätte ja viisin tuppa :)



Õpetus: Rainbow Babies
Vardad: 3,0
Lõngad: erinevad akrüülide ja villaste lõngade jäägid
Saadavus: küsi julgesti, praegu veel 2 rohelist kratti (viimasel pildil 2 tagumist) omanikuta :)



Tuesday, August 14, 2012

Sokid Eikole/Socks for Eiko


Alustan algusest :) Mul on väga hea sõber Eiko,  kes elab Jaapanis ja keda ma tunnen juba 16 pikka aastat. Isegi imestan, et juba nii kaua... aga kui aastad kokku arvutada, siis nii see on. Tuttavaks saime täitsa juhuslikult, otsisin tol ajal endale kirjasõpra ühe kirjasõprade klubi kaudu (oli vist see klubi Iirimaal kui õieti mäletan). Sain terve portsu aadresse erinevatest riikidest ja nende hulgas ka Eiko oma. Ülejäänutega on suhtlemine ammu aja jooksul katkenud, aga Eikoga on väga head sõprussuhted siiani.

Ühe korra oleme ka kohtunud kui ta mul külas käis... see oli nii tore kohtumine. Ma olen kindel, et kunagi me näeme jälle... :)

Mina ja Eiko Taagepera lossi juures, juuli 2004
Eikole meeldivad minu kootud sokid ja juba ammu olen mõelnud talle kududa soojad sokid, lemmikvärvi roosad. Täna said need valmis ja loodan südamest, et talle need ka meeldivad.



Lõng/yarn: 100 % villane/wool
Vardad/needles: 2,5
Suurus/size: 23,5 cm

Näitan lähemalt ka bambusest tehtud nukku, mis on ka käsitöö... ehtne ja ehe Jaapani käsitöö:



These pink socks I knitted for my very dear friend Eiko from Japan. Konnichiwa, Eiko!!!
We have been friends already a very long time, 16 years... it was like yesterday then we "met" via penpalling club. 
I know Eiko likes my knitted socks so I decided already some time ago that I will knit the special socks for her.. and pink is her favorite color :)  I hope she will like these socks.

Thank you, Eiko, for your wonderful friendship!!!








Tuesday, August 7, 2012

Karupreili Klaarika.


Karupreili Klaarikale meeldivad väga lilled... niimoodi lillepaja juurde ta poseerima end sättiski :)


Järgmisel hetkel oli ta juba roosipeenras ninapidi :)



Ma pole vahepeal tükk aega mänguasju teinud ja lausa nautisin nüüd Klaarika meisterdamist. Karumõmmi õpetus on võetud siit.



Vardad: 3,5
Lõng: kodustest varudest tundmatu kolmekordne lõng
Sisuks padjatäide
Pikkust ca 37 cm

Klaarika otsib omale väikest sõpra... kirjuta mulle kui soovid talle kodu pakkuda :)




Monday, August 6, 2012

Väike retk Ruhja.

Täna käisime Ruhjas, Lätis. Ega meil sinna teab mis pikk tee ei ole... kõigest 30 kilomeetrit, seega rohkem kättevõtmise asi. Sinna sõita oli vahepeal teeremondi tõttu peaaegu võimatu ning hinnaralli kogus tuure ka Lätimaal.... viimasest käigust on möödunud päris mitu aastat.

Lapsepõlves sai Ruhjas ikka väga tihti käidud, tol ajal defitsiiti otsimas :) Esimese asjana tuleb meelde kui õnnelikuna ma ennast tundsin kui sain sealt Saksa DV väga vinged triibulised põlvikud :) Tegelikult olid Läti enda tooted ka huvitavad juba siis ning alati sai midagi põnevat sealt toodud. Ja veel nende maitsvad saiakesed!  Tavaliselt käisime bussiga (liinibuss käis Ruhja kaks korda päevas),  kruusatee oli tolmune ja buss oli hullumoodi tolmu täis. Nagu Lätimaale jõudsime, tulid peatustest peale kohalikud memmed, rätikud peas ja suure juduvadaga. Sellised mälestused siis lapsepõlvest... ehh nostalgia :)

Täna lõpuks läksime, pigem uudishimust... et vaadata kuidas Ruhja muutunud on, kuidas uus kõvakattega tee sõidetav on ja millised on nende hinnad poes.


Armas pisike linnake, aga kuna tegemist ju Läti ääremaaga... siis valdava enamuse moodustavad seal toidupoed. Mulle meeldib kui kaup on ilusas pakendis... no kas pole kaunid piimapakid?


... ja võipakid:


... küpsised:

Mõned vahvad pildid veel... huvitav metallist keevitatud lind, mis leiab kasutust lilleamplina.  Uurisin juba Teedult kas ta mulle ka sellise saaks teha :) 

Veel linde:


Klõpsisin mõned pildid veel:





Osa ostudest :)


Käidud, nähtud :)