Tuesday, July 31, 2012

Veel sokke :)

Kudusin veel kaks paari sokke, plaaniga lõpetada poolikud tokid sokilõnga. Õnnestus... peaaegu :)

Kõigepealt kudusin sinised sokid, sellest lõngast kudusin hiljuti samuti ühe paari sarnaseid sokke... aga siiski natuke erinevad.
Alustasin pooleliolevast tokist, kudusin selle lõpuni ja võtsin uue toki. Alguses ei saanud üldse aru kuidas muster enam sarnaselt ei kujune... kuigi lõng sama ja partii sama. Selgust sain... lõng oli tokki keritud vastupidiselt, mis on minu meelest kummaline... pidin hakkama kuduma tokki seestpoolt, et sokid ühesugused saaksid. Selline imelik lugu :)

Siin need on:


Lõng: Regia Silk color (mõnusalt siidine lõng, sest sisaldab 20% siidi), helesinine Sirdar Tropicana
Vardad: 2,5
Suurus: 38
Saadavus: hetkel vabad :)


Teise sokipaari sisse kudusin samuti värviks helesinist, mulle meeldib kui kirjul sokilõngal on kaaslaseks natuke ühevärvilist lõnga :)


Lõng: Hot Socks Sockenwolle Four Season, helesinine Sirdar Tropicana
Vardad: 2,5
Suurus: 38
Saadavus : hetkel vabad :)



Lõpuks paar pilti suvefloksidest, mis on ühed mu lemmikutest :) Sel aastal juhtus näppu segupakk ja tulemuseks on hästi värvikirev peenar. Erinevaid värve on palju rohkem kui neil kahel pildil:








Nautige suve...  homme juba august ja varsti jälle sügis :)

Wednesday, July 18, 2012

Kollased villased keset vihmast suve...

Kardigan sai valmis ja uue kudumi suhtes pole veel otsusele jõudnud... otsustasin vahepalaks sokke kududa. Villaseid. Kesksuvel :)


Tegin kollased... ehk meelitavad päikese välja ja ajavad vihmapilved siit kaugemale :)


Mustri võtsin Knittyst, nimeks "UZU". Muutsin natuke mustrit, et oleks hea kududa 14 silmust vardal.


Lõng: 100% villane
Vardad: 2,5
Suurus: 38-39
Hetkel omanikuta :)

Mulle väga meeldib taaskasutus! Hea tunne on kui midagi põnevat ja odavat kaltsukast leiad ja siis sellele asjale uue elu annad :)
Hiljuti leidsin kohalikust kaltsukast 10 sendiste asjade kastist ilusa savist tuvi... meisterdasin sellest õue tuulekella:


10 sendi eest sain ka armsa pisikese küünlalaterna, mis leidis koha kevadel laiendatud lillepeenra juures. Kaevasin peenrasse ka ühe vana paja, nüüd käivad linnukesed seal sulistamas ja pimedal ajal näitab pisike latern hubast valgust:


Vana veinipudelikorv on nüüd kasutusel lillekorvina:


Teine korv leidis kodu puuriidas:


Ühte vana pada ehivad nüüd virkliisud:


Kui nii palju vihma ei sajaks, siis oleks päris tore aias tegutseda ja lilleilu nautida:





Selline pildirohke postitus siis seekord :)


Wednesday, July 11, 2012

Suvine kardigan.

Kõigepealt nägin ma Flaming June kardigani Knittys, olin juba ammu otsinud sellist pikemate külgedega varianti, mida endale suveks kududa. Tegudeni veel ei jõudnud :)
Järgmise tõuke sain kui nägin Kadri kaunist kardigani, kootud Flaming June ainetel, omapoolsete lahendustega. Otsus tehtud, hakkan tegema. Suur tänu Kadrile, kes mind alguses aitas! Aitäh!

Minu kardigan on samuti Flaming June ainetel tehtud, ainult alguse tegingi õpetuse järgi, just selle pikendatud külgede ja käisteotste osas. Edasi tegin omaloomingut. Käised tegin poolpikad, kudusin ringselt, ei meeldi mulle õmbluste tegemine. Kogu kardiganil oligi lõpuks ainult kaks pisikest kaenlaalust õmblust vaja teha. Ülemise osa tegin ka omast peast ja kaeluse lühendatud ridadega. Mulle meeldib selline kaeluse tegemine, nii hästi jääb hoidma.

Aga las nüüd pildid räägivad ja näitavad, mis ma teinud olen :)


Lõng:  beež: Kick 50% puuvill/50% akrüül, kulus 5 ja pool tokki, kollane on 100% puuvillane, kulus alla toki.
Vardad: 3,0


Monday, July 2, 2012

Viimase hetke öökull ja suvised tegemised.

Isetegijas lõpeb täna vahva koostegemise projekt, kus osalised teevad öökulle. Täna tegin sellise pisikese prossi, mida saab kanda näiteks jakil... pikkust on öökullil ainult 4,5 cm. Peaaegu oleks piinlik lugu juhtunud... ise juhin seda projekti, aga töö siiani esitlemata :)

Alguses oli mul pea igasuguseid häid ideid täis... üks huvitavam kui teine. Ja märksa suuremad öökullid olid plaanis kui see pisike pross. Aega oli ka piisavalt... aga paratamatult on mul alati mai-juuni nii kiired kuud ja ikka mõtlesin, et aega on veel piisavalt.... või, et küll ma homme teen.

Tänaseks oli mul ka idee olemas, tahtsin erinevatest nahatükkidest öökulle-võtmehoidjaid teha... aga masin ei õmmelnud nahka ja tulemus oli täielik katastroof. Nii tegingi lõpuks pisikese vildist prossi... väike küll, aga no ei ole ma täna öökullide tegemise lainel :)


Nüüd pean veel pead murdma, mida ma nahatükkidest teha võiksin :)  Kas on häid ideid pakkuda? Karpe ja albumeid ma kahjuks teha ei oska :(
Nahad sain juba aprillis  ootamatult  kingituseks Soomest ühelt toredalt proualt, kellega oleme "Isetegija" kaudu vahel suhelnud. Pakis oli suur šokolaad ja vahva kirjake... täiesti ootamatu ja tore üllatus.


Hiljuti tegin oma mändidele iga-aastase ilulõikuse... olen aias juba aastaid tavalisi mände kasvatanud, millest bonsaisid kujundan.
Pärast ilulõikust näevad need nüüd välja sellised (tegelikult on mul neid rohkem kui kaks) ...



Nautige suve...  ja maasikaid, mida praegu on palju! Ja maasika-piimakokteili võin vist küll lõputult juua :)