Wednesday, May 30, 2012

Mõned ema heegeldatud kotid/crocheted bags by my Mum.

Näitan veel kolme kotti, mis on mu ema heegelnõela abil valminud :)  Minu osaks jäi jällegi voodrite õmblemine ja viimistlemine.

Ja siit nad tulevad :)


Kotid on müügil Disainimajas , aga võib ka mulle kirjutada kui soovi on soetada endale üks kena ja ainulaadne suvekott :)

These bags are crocheted by my Mum, my work was to sew the linings. If you like them and would like to buy any of them... please write :)

Saturday, May 26, 2012

Jälle sokid...

...ehk kaks kolmandata ei jää :)


Kudusin kolmanda paari sokke ka ühe soojaga valmis. Imelik lugu... kui midagi pooleli on, siis pea on ideid ja mõtteid täis... ainult aega pole neid teostada.  Ja kui siis tuleb lõpuks aeg kui kõik tööd on valmis, siis pole järsku ühtegi head ideed enam peas. Sellisel juhul on hea kududa sokke, neid võib lõpmatuseni kududa, ideid jätkub alati:)


Lõngad:
Regia väga mõnus lõng, mis sisaldab 20% siidi (mõnus ja pehme lõng, sokid said ka nii pehmed),helesinine  Sirdar "Tropicana"
Vardad: 2,5
Suurus: 38

Mõned tulbid veel õitsevad:





Terve aed on praegu nii head lillelõhna täis... õunapuud ja sirelid ju õitsevad:


Monday, May 21, 2012

Triibikud...

... ehk teine tellitud sokipaar Andele.

Seekordsete sokkide sooviks oli, et oleksid triibulised ja värvidest võiks olla pruuni, punast, oranži. Sorteerisin oma koduse lõngavaru läbi ja leidsin üht-teist :)
Esitlen nüüd äsjavalminud triibikuid:


Lõng: erinevad villased sokilõngad.
Vardad: 2,5
Suurus: 39

Üks pilt lillepadjal ka... kuigi värvid pole siin päris õiged, meeldib see pilt mulle endale just tausta pärast:



Praegu on mu lemmik aastaaeg ja ma naudin iga hetke, mis loodus mu aias praegu silmale ja hingele pakub. Ei ole ilusamat aega kui õunapuuõites aed... nii ilus.

Õunapuude õitsemisega meenub mulle alati mu kadunud vanaisa, kes polnud küll teab mis laulumees ja ega ta sõnugi suurt teadnud, aga mõned lauluread olid tal peas :)  Üks nendest oli just: "Ma tahaksin kodus olla kui õunapuud õitsevad... "


Friday, May 18, 2012

Viljandi triibustikuga poekott.

Alustasin õmblustöödega... rahvariidetriibustikuga poekottide õmblemisega. Materjali on varutud hea ports, eelnevalt õmmeldud kotid on kõik uued omanikud leidnud... mis siis muud kui õmblema ja tellimusi täitma :)

Esimene "linnuke" on natuke erinev eelmistest kottidest. Pitsi asemel kasutasin paela ja sangad on pikemad, et saaks õlal kanda.



Materjal: linane (must), puuvillane Viljandi triibustik ja sees punane linane vooder. Tagumine külg üleni mustast linasest kangast.
Kaunistuseks  kadakapuust õlitatud (lõhnavad :) ) nööbid.


Mõõdud: laius 40 cm, kõrgus 46 cm, paelte kõrgus koti äärest keskelt mõõdetuna 23 cm ( mugav õlal kanda)
Hind: 12 EUR
Saadavus: otsib uut omanikku :)

Wednesday, May 16, 2012

Sokid Andele.

Minu hea sõber otsustas varakult hakata valmistuma järgmiseks talveks ja avaldas soovi, et kooksin talle kaks paari sokke. Ütleb ju ka vanasõna: "Rege rauta suvel" :)

Tegelikult mulle väga meeldib kui mulle antakse tegutsemiseks piisavalt aega ja ma ei pea kiirustades kuduma... poleks ju mingit mõnu sedasi :)
Esimene paar sai valmis. Sõber saatis pildi ja pildi järgi kudusin (kahjuks ma ei oska öelda, kelle sokkide järgi ma need tegin... otsisin küll internetist siit ja sealt, aga silma ei jäänud kuskil). Niisiis, idee ei ole minu... sooviks oli selline kelmikas punane laik kanna all, mis astumisel vahvalt välguks.

Loodan, et Andele meeldivad ja las pildid "räägivad" nüüd edasi:



Kelmikast laigust ka üks pilt lähemalt:


Lõng: valge 100% villane, punane on akrüül (igaks juhuks, et värvi ei annaks)
Vardad: 2,5
Suurus: 39

Varrastel on teine paar... hästi-hästi triibulised :)

Saturday, May 12, 2012

Heimtali käsitöölaat.

Täna käisime Heimtali käsitöölaadal. Ilm on küll hirmus tuuline ja külm... tunnen kaasa müüjatele, kes seal tuule käes olema peavad.
Aga muidu oli tore päev :)

Külastasime (järjekordselt) ka Heimtali muuseumi:



Mulle nii-väga meeldib muuseumis olev näitus kiriloomadest ja kirikäpikloomadest. Iga kord tekib peale näituse külastamist kihk ka mõned meisterdada... isegi raamat "Kiri Kari", kus õpetused sees, on selle tarbeks soetatud. Ükskord ikka teen ka mõne valmis :)
Täna oli fotokas kaasas, tegin mõne pildi ka. On ju vahvad?


Ostsin ikka laadalt ka midagi... üllatus, üllatus... mida muud kui lõnga :)


Friday, May 11, 2012

Kohupiimakoogid.









Täna katsetasin uut retsepti, koogid tulid välja maitsvad... vägagi maitsvad:)

KOHUPIIMAKOOGID:

Põhi:
300 g Digestive`i küpsiseid
150 g võid
1,5 sl suhkrut

Purusta küpsised köögikombainis, sega hulka sulatatud või ning suhkur. Suru saadud segu paberist muffinivormide sisse (põhja ja külgedele). Küpseta muffinipanniga 175* C juures 10 min.

Täidis:
4 muna
500 g kohupiima
1 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
poole sidruni mahl
rosinad

Vahusta munad suhkruga, sega juurde kohupiim. Pigista juurde poole sidruni mahl ja lisa rosinad. Tõsta eelnevalt küpsetatud korvikesed täidist täis ja küpseta umbes 20 min.

Head küpsetamist!

Sunday, May 6, 2012

20 mütsi ja kevadlilled.


Päris pikka aega pole ma siin blogis midagi näidanud... täna tuleb üks värviline ja pildirohke postitus :)

Täna lõpetasin tellimustöö, sooviks oli 20 mütsi. Ei hakanud neid vahepeal ükshaaval pildistama ja näitama... läheks ju igavaks vaadata.

Nüüd on need mütsid valmis... 2 mütsiringi, 20 mütsi :)

10 puuvillasest lõngast kootud kübarat, kaunistuseks värvilised paelad.


10 puuvillast maasikamütsi.



Sel aastal õitsevad mul esimest korda rikkalikumalt need kollased nartsissid, ühe varre otsa moodustub kolm õit.

Hüatsindid on ühed mu lemmikud, just nende tugeva lõhna pärast.


Juba mitmendat kevadet olen ukse kõrvale lillepottidesse istutanud peenralt ümber mõned priimulad. Õiteilu jätkub pikaks ajaks ja kui nende aeg ümber saab, siis istutan peenrale tagasi. Ning pottidesse istutan suvelilled.

Armas sõber Meeli varustas mind sügisel tulbisibulatega oma võrratust kollektsioonist. Esimesed õitsejad Meeli kingitusest :)

Nartsisse on mul aias päris mitu sorti kogunenud, veel ühed kaunitarid sai pildile püütud.


Esimesed redised sel aastal :)


Astrale üks pilt Rexist ka...  :)