Wednesday, February 29, 2012

Kevadised linnukotid:)

Õmblesin mõned poekotid...linased, kadakapuust nööpidega, linase pitsi ja seest voodriga. Rahvusliku triibukanga asemel kasutasin seekord imearmast lindudega riiet (mis jäi üle hiljuti näidatud tumba taastamisest).


Kaks kotti tuleb veel sellest riidest välja, siis olen selle kanga küll viimseni ära kasutanud. Protsess seisab praegu voodririide taga:) pean minema jahile (loe: kangajahile)...

Kellele kotid meeldivad ja tunnevad sellisest kevadisest kotist puudust, siis kirjutage mulle.



Martaberta hakkab meile varsti näitama oma uut kirge...nõeltehnikat:) Ootan põnevusega...selle tarbeks tegi Teet talle kaks nõela: ühe puust ja teise pleksiklaasist ehk "nähtamatu" nõela (nagu lavastusest "Armastus kolme apelsini vastu") :)

Täna on nii ilus kevadine ilm...tõeline kevad vist ei olegi enam nii kaugel:) Aknalaual on juba esimesed suvelilled ninad mullast välja pistnud, varsti ka paprikad. Kevad on nii mõnus!!!

Wednesday, February 22, 2012

Kass, jänes ja karu ning pooleliolev töö...

Seekord proovisin teha kassi ja karu...jänes on eelmiste jäneste moodi, ainult silmad ei ole seekord nööpidest. Mõneks ajaks pean nendega nüüd pausi ja pühendun kudumisele:)

Pooleli on vestikesed kolmele vennakesele, kolmikutele:

Mulle selline värvide kooslus väga meeldib. Triibud tulevad ühesugused, põhivärvid erinevad pruunikad/beežid. Huvitav on kududa...kui keegi minu eest need otsad kõik ära peidaks:)

Sunday, February 19, 2012

Veel mõned võtmehoidjad.

Nikerdasin mõned võtmehoidjad juurde:)

Öökullid on sarnased eelmistele, lammas peaks olema tuttav multikast "Shaun the Sheep" (mu lemmik multikas :) ) ja mõned jänkud.

Lammas ja jänkud on enda idee ja teostus. Tegin erinevaid variante...nii masinaga kui ka käsitsi õmmeldud...käsitsi tehtud meeldivad mulle endale rohkem.

Ideid aina tuleb nüüd juurde, nagu laviin oleks veerema hakanud:) Mõned ideed jäävad pidama materjali taha...näiteks tahtsin teha siga, aga kodus on ainult punast vilti. Punane siga oleks siis justkui punataudis...ei kõlba :)

Meil tuiskab ja tormab praegu õues...aga teil?

Tuesday, February 14, 2012

Öökullid-võtmehoidjad

Tegin kingitusteks mõned võtmehoidjad, täitsa tore oli neid nikerdada.
Idee leidsin interneti avarustest... ühe öökulli õmblesin käsitsi, teise õmblusmasinaga. Pean tunnistama, et öökullid muutuvad mulle üha sümpaatsemateks :)

Selline väike tegemine seekord :)

Sunday, February 12, 2012

Ussike.

Juba ammu sattus mulle näppu üks leheke, kus peal on väga vahva kootud ussike. Ilus ja värviline ning kindlasti mõnus kaaslane lapsele. Mõeldud-tehtud...asusin tööle:)

Õpetuse kohandasin enda jaoks ümber, kudusin kõik detailid ringselt...millegipärast on seal õpetuses kõik detailid kootud edasi-tagasi ja pärast kokku õmmeldud. Aga õmblemine mulle ei meeldi...

Minu ussike sai selline, suur ja paks...pikkust 50 cm :) ning rõõmsa näoga:

...ja mõnusalt värviline:

Kõik rattad on ussi küljest eemaldatavad ja saab vahetada nende järjekorda ning sellega ka ussi välimust muuta:


Samas on ka ratastega lapsel tore mängida ja mudida:


Saba otsa tegin natuke priskema, et rattad ilusasti koos püsiks ja uss laiali ei laguneks. Originaali vaadates tundus, et rattad sel ussil seal koos ei püsinud.

Saba:
Kokku on kaheksa rõngast, kõik erinevat värvi...sees on pehme padjatäidis. Ühtegi teravat-torkivat detaili pole, samuti pole ühtegi detaili, mis võiks küljest ära tulla ja lapsele ohtlikuks muutuda. Minu meelest väga arendav mänguasi:)

Lõngad: erinevad akrüülid
Vardad: 3,0
Saadavus:müüdud

Monday, February 6, 2012

Loos, oksjon ja sokid:)

Sellise vahva leevikese püüdsin pildile paar päeva tagasi oma aias, minu meelest on leevike lausa külma ilma sümbol. Alati kui ilm külmaks läheb näeb neid tegelasi aias.

Loosimisest! Pildilt on võitja nimi näha...palju õnne Diana! Loodan, et silmusemärkijatest saavad Sulle vajalikud abimehed ja sokilõngast ilusad sokid.

Loosimisest osavõtjate rohkus üllatas mind....väga mõnusalt kusjuures:) Aitäh kõikidele, kes kommentaari jätsid ja ka kirjutasid, mis minu tegemistest kõige rohkem meeldis. Esikoha pälvisid sokid, teise koha triiburiidest poekotid ja mu kaasa puutöö...luban sellele kõigele siin lisa:)


Täna algab Isetegijas oksjon, minu poolt lähevad oksjonile pakkumiseks põlvikud.
Kootud Raasiku 8/2 värviüleminekuga lõngast...soojad ja mõnusad jalas, parajalt pikad (tallast mõõdetuna 43 cm), hea saabastega kanda.

Vardad: 2,5
Lõng: villane 100%
Suurus: 38-39



Ja jätkan jääkide vähendamist:) Valmis said rohelised:

...ja lillad:

"Perepilt" ka:)
Lõng: erinevad sokilõngade jäägid
Vardad: 2,5
Suurus: 38

Mõlemad paarid on veel vabad...kui soovid endale, siis palun kirjuta ja teeme kaupa:)