Saturday, April 30, 2011

Kanakesed:)

Kevade saabudes saame jälle suitsuahju kasutama hakata... ja meie pere "firmaroog" on suitsukanad. Kui ma vaid saaksin seda mõnusat lõhna ja head maitset arvuti kaudu edastada...

Suitsukanade tegemise õppisin ma oma vanaisalt, keda kahjuks enam ammu meie hulgas pole. Memm oli see, kes kanad keetis ja maitsestas...taat aga mässas alati suitsuahjuga. Nüüd teen mina kõik algusest lõpuni...ja mulle nii meeldib see suitsutamise protsess:)

Mind väga huvitab kui paljudes kodudes seda veel tehakse ja kas olete saanud maitsta isetehtud suitsukana?

ILUSAT VOLBRIÖÖD!

Thursday, April 28, 2011

Lõngade värvimine ja piltlik õpetus lõngakerijale.

Proovisin lõnga värvida, munavärvidega...esimene katsetus ei õnnestunud aga üldse nii nagu ma oleks soovinud. Tulemus oli siiski rahuldav, aga kui Helen õpetas mulle, kuidas ilusad kirkad värvid saada....siis värvisin selle lõnga uuesti üle...

I coloured some yarn with the egg-colours...my first try wasn`t so a beautiful as I expected. Thanks for Helen`s good instructions I decided to try again...


Ja uus tulemus sai selline:
Here is the new result:

Nii ilusast erksast värvist innustatuna võtsin uue lõnga, pesin korralikult lõnga läbi ja värvisin munavärvidega sellise ilusa kirju-mirju lõnga...mis sai minu meelest liiga ilus ja ei raatsi kohe teist kududagi:)
So...as I liked these beautiful colours I coloured another yarn with egg colours....and I got a yarn with very beautiful colours....great:)

Mõned pildid kuidas lõngakerijat kasutada:
Here are some pictures how to use the ball winder:

1.
2.
3. Lõnga kerimisel peab lõng jooksma kergelt läbi sõrmede, et jookseks ühtlase tugevusega. (hold the yarn lightly with left hand all this time when you work...like I do on these photos).





4. Selles keras on terve suur lõngaviht, mis kaalub 226 g. (with this ball winder is possible to make very big yarn-balls...like this one...226g)


5.Kui pole plaanis rohkem kerida ja kerija jääb pikemaks ajaks seisma, siis tuleks rihm pealt maha võtta...et välja ei veniks.
After working (then you will not use it for a long time):


Ekstra pilt Meelile...saab kerida ka peenikest lõnga. Kindlasti aga peab lõnga suunama läbi sõrmede nagu piltidel näha on.

Thursday, April 21, 2011

Lumivalge õlasall soojal kevadpäeval...

Kõik sai alguse sellest, et eelmisel aastal varustas armas sõber Meeli mind Raasiku villase lõngaga. Lõng seisis ja ootas oma aega ja jõudis ära oodata:)

Teedu tehtud lõngakerijaga oli puhas lust see suur lõngaviht (212 g) ära kerida ja sellest sai üks hiiglama suur kera.


Mustri leidsin Ravelryst: Tulppaani-kolmiohuivi. Tegin põhiosa kaks mustrikorda suuremaks ja äärepitsis tegin ka väikese muudatuse...lõpptulemus sai selline:




Lõng: Raasiku villane 8/2 (kulu sallile 156 g)
Vardad: 3,5

Last year I got some yarn from my friend Meeli.
My dear husband made the ball-winder, with this ball-winder it was very easy to make one large yarn-ball (212 g). For this shawl I used 156 g from this ball:)
The pattern I found from Ravelry: Tulppaani-kolmiohuivi.

Yarn: Raasiku 8/2 100% wool
Needles: 3,5

Häid saabuvaid kevadpühi !

Happy Easter!


Friday, April 15, 2011

Freddie kampsik vol.2

Armas koerake Freddie sai endale ka teise kampsiku, järgmisel talvel tal igatahes külm küll ei hakka:)


Seekord ei jälginud ühtegi juhendit, kampsik on omalooming. Kudusin ringselt ja ei pidanud ühtegi õmblust tegema...no ei armasta ma kudumite juures õmblemist.


Lõng: Tiberinos, 100% vill (masinaga pestav, mis on koerakampsiku juures oluline...vaja tihti pesta). Samast lõngast kudusin hiljuti ka endale kampsuni ja sellest järgijäänud lõngast tuli välja ka kampsik Freddiele. Kudusin kahekordsest lõngast, sai eriti soe ja paks kampsik.
Hele lõng on maavillane, minu värvitud.
Vardad: 4,0

Viimane pilt on lihtsalt nii vahva, et ei saanud seda näitamata jätta:)

Aitäh Andele ilusate piltide eest!

Tuesday, April 12, 2011

Poekotid.

Olen nüüd õmbluslainel:)
Eelmisel aastal õmblesin taolisi poekotte ja kuna need leidsid endale kõik omanikud, kelle käevangu end sättida, siis tuli ette võtta uute tegemine.

Muhu triibustikuga kott: must linane riie, puuvillane triiburiie, must linane pits, kaunistuseks Teedu (minu abikaasa) tehtud kadakanööbid (õlitatud), sangadeks must vitselpael ja voodriks helesinine puuvillane riie.


Viljandi triibustikuga kott (materjalid samad, sees on punane vooder):

Muhu triibustikuga kott (materjalid samad, sees helesinine vooder):

Kotte tuleb varsti juurde, esialgu lõikasin kaheksa kotti valmis:)
Kel huvi, võib kaupa teha...hinnaks 12€

Lõpuks ometi on kevad käes...pole vist küll kunagi varem nii väga kevadet oodanud kui sel aastal. Ju ma pole üldse talveinimene:)

Natuke värvi on ka juba aeda lisandunud:


Kevadel on meil ikka tavaks saanud kasemahla koguda, praegu jookseb kask nii intensiivselt...nagu kraanist. Kas keegi oskab soovitada kuidas kasemahla pikemalt säilitada? Panin mõne pudeli sügavkülma (kahjuks sinna palju ei mahu, peab suveks marjadele ka ruumi jätma). Eelmisel aastal panin rosinaid sisse ja sidrunilõike...hoidsin keldris jahedas. Osa säilisid päris kaua, osa plastpudelid olid kui pommid:)
Hüva nõu säilitamise osas on igati teretulnud!