Wednesday, February 23, 2011

Palju õnne, Eesti!

Ilusat Vabariigi aastapäeva!

Inspireerituna Eesti sünnipäevast, lipuvärvidest ja rahvuslillest...valmisid soojad ning pehmed kätised. Randmeosa kaunistavad rukkililled.
Nende kätiste omanikuks võib saada igaüks, kes teeb pakkumise "Isetegija. net" oksjonil:) (24.-28.02)

Disain: minu
Lõng: valge Yorn boutique Mohair classic (sisaldab 70% mohääri), must on Novita Rose Mohair ja sinine Jõgeva villane 8/2
Vardad: 3,0


Tomorrow we will celebrate the 93. anniversary of Estonian Republic. An inspiration I got from our national flower - cornflower and from the colours of our flag: blue, black and white.
Designed by me.
Yarn: white Yorn boutique mohair classic (70% mohair), black is the Novita Rose mohair and the blue is 100% wool
Needles: 3,0


Alles hiljuti kirjutasin, et kudusin oma esimese pontšo...ei läinudki kaua mööda kui saan näidata teist:)
Kuna esimesest jäi veel terve ports pruune-beeže lõngajääke üle, siis kudusingi veel teise sarnase pontšo. Esmapilgul tunduvad küll ühesugused, aga tegelikult on täitsa erinevad...

Ave-Marii soovis eelmisel korral seljas ka näha...seekord siis täidan ta soovi:)


Eest üks pildike:

..ja tagant...

...ja muster ka lähemalt. Mulle endale meeldivad väga need beežid tupsud...kasutusse läks üks effektlõng. Keskmise osa muster on ka natuke teine kui eelmisel, seekord ei jätnud õhksilmi vaid kudusin järgmisel real need läbi keerdsilmusena.

Esimene pontšo sai mulle endale...pildilolev aga on veel omanikuta:) Kel soovi, hõigake julgelt ja teeme kaupa:)

I have knitted another poncho too, similar to my first poncho...but not the same:)
Yarn: different
Needles: 3,0

Sunday, February 20, 2011

Külm...aga ilus!

Seekord ei tule juttu enda tehtud käsitööst vaid imetlen hoopis looduse kätetööd. Pildid on tehtud eelmisel pühapäeval kui õues oli väga külm, päike paistis nii mõnusalt ja puud olid nii kaunilt härmas.

Kased kasvavad meil maja taga...ma ei kujutaks ette kui mu ümber poleks ehedat loodust ja ma peaksin elama kortermajas....kui mul poleks oma õue ja aeda.


Kodu juures kasvab meil üks väga vana, 100 aastane kindlasti, jäme mänd. Mitme mehega annab alles ümbert kinni võtta. Kahjuks paar aastat tagasi murdus üks haru tormiga ära ja maandus osaliselt aida katusele...mis tegi palju kurja loomulikult:( Aga ka ühe haruga on see mänd nii võimas ja ilus...



Sellise külmaga on loodus nii kaunis...aga tegelikult igatsen ma meeletult kevadet. Õnneks paistab tunneli lõpus juba valgus...varsti on käes märts ja siis SEE KEVAD peab ju ka lõpuks tulema:)

Monday, February 14, 2011

Ilusat sõbrapäeva!

Kuidas elaksid kui poleks sõprust?
Kes siis hindaks sinu headust, vaprust?
Kui sul süda raske on kui tina,
meeles pea:
su sõber olen mina!

Ilusat sõbrapäeva!


Loosimisest:)

Täna loosisime Teeduga välja kaks südamekeed...kirjutasin nimed suvalises järjekorras paberile ja lasin tal öelda kaks numbrit.

Palju õnne teile Heli ja Laura!

Aitäh kõikidele ilusate kommentaaride ja toredate soovide eest ja ootan teid alati külastama minu blogi:)

Parimate soovidega,
Ülle

Sunday, February 13, 2011

Jäälille komplekt ja südamesokid.

Tere ilusat päikesepaistelist pühapäeva! Väga külm on väljas, aga ilus ilm ka pildistamiseks minu hiljuti valminud "Jäälille" komplekti. Miks selline nimi? Minu kiiks...panna nimi kudumitele:)

Selle komplekti kudusin ekstra oksjoni tarbeks, mis saab alguse täna õhtul "Isetegijas"...kellele meeldib, tulge ja tehke oma pakkumine.

Vaat sellesamuse lille pärast nimetasingi komplekti "Jäälilleks"...nagu härmas õis tuli välja.

Komplekt on sarnane juba mu varemkootud punast-musta värvi komplektile.



Materjal: müts on kootud kahekordselt Novita Rose Mohairist.
sall: kahekordselt võetuna Baronesse Mohair
Vardad: 3,0 ; 4,5 ja 5,5
Disain: minu



Ühed sokid said ka vahepeal valmis, kasutasin mustrit, mille leidsin Kuninganna blogist
Muster meenutab mulle südameid...sellest ka nimi "Südamesokid":)

Sokid pole teps mitte villased seekord, vaid pehmed mohäärisegused...
Vardad: 2,5

This beautiful pattern I received from this bog.
Thank you, Kuninganna for a beautiful pattern:)

Veel on aega osaleda südamekeede loosimises...täna hilisööni:) Homme teatan, kellele panen pakid teele...

Ilusat pühapäeva!

Monday, February 7, 2011

Loosimine, kingitustest ja sokkidest:)

Veebruar on sõbrakuu...
Veebruaris on mu blogil esimene sünnipäev...aasta on läinud kiiresti.
Veebruaris saab täis 4 aastat "Isetegija.net" foorumis olemisest. Kirjedamatult mõnus tunne on kuhugi kuulumistunne...omasuguste hulka, kellele meeldib käsitöö ja kellega on hea sel teemal rääkida. Olen ääretult õnnelik, et mul on võimalus olnud tutvuda nii toredate inimestega.
Tänu "Isetegija.net" foorumile olen leidnud häid sõpru...ka südamesõpru, kellega saab kõike jagada...nii muret kui rõõmu.
Rohkem põhjusi ju polegi vaja, et loosida välja kaks südamekeed. Kõigil, kes soovivad endale kingituseks ühte neist kaelakeedest (2 inimest loosin välja), palun kirjutada sellele postitusele kommentaar. Tore kui kirjutate ka kumba keed eelistate...kui võitjad soovivad ühesuguseid, siis tuleb nende vahel veel lisaloosimine teha:)

1. Minu abikaasa tehtud puidust süda jämedama keti otsas. Süda on tehtud meie aias kasvanud õunapuust. Keti pikkuseks on 68 cm, kett ei ole avatav.

2. Minu kaasa poolt meisterdatud puidust süda (ka meie aias kasvanud õunapuust) peenema musta keti otsas. Keti pikkuseks on 52 cm, kett on avatav.

Lühemast keest kaelas ka üks pilt:

Loosimine toimub sõbrapäeval...14. veebruaril. Kommentaare saab jätta kuni 13. veebruari südaööni.

My blog will be 1 year old this month...so I`ll give two gifts to people who will leave the comments here...two wooden necklace:)

Näitan teile uhkusega kingitust, mis mulle tehti. Need kaunid kindad kudus mulle kingituseks Meeli
Selliseid iludusi pole mul varem olnud, aitäh Sulle!
These beautiful gloves knitted for me my friend Meeli:)Ja lõpuks ka sokid, mis hiljuti valmis sain...

Muster: Bintje põlvikute muster
Lõng: Raasiku 8/2
Vardad: 2,5

Here are the socks which I finished just a couple of days ago...I used the pattern of Bintje stockings.
Yarn: Raasiku 8/2, wool
Needles: 2,5

Friday, February 4, 2011

Pontšo

Minu esimene...polegi varem ühtegi pontšot kudunud.

Selle pontšo tarbeks otsisin lõngakastist välja kõik pruunides-beežides toonides lõngajäägid ja sobitasin need omavahel kokku, tulemus sai mulle päris meelepärane:) Imestama paneb, et suur asi sai valmis, aga jäägid ei vähenenud sugugi nii palju kui ma lootsin...juba ma heietangi peas mõtet, et võiks veel nii mitmeski värvitoonis pontšosid või õlasalle kokku sättida.


Põhilõngaks valisin juba mitu head aastat tagasi Abakhani poest soetatud mohääriseguse lõnga...sellest sai kõrge kaelus, vahetriibud ja alläär koos narmastega. Mu meelest moodustub sedasi terviklikum ese ja ülejäänud triibud ei muuda pontšot liiga kirjuks.


Sellise pontšo idee sain ajakirjast "Käsitöö" kevad 2008 (seal oli lastepontšo), tegin ikka omamoodi... ainult tagumise osa mustri kudusin ajakirjas oleva mustri järgi.

Pontšo eest:

... ja tagant:
Väga mõnusalt pehme ja soe kudum, teha oli ka huvitav...kuigi lõpuread venisid järjest pikemaks ja suhteliselt raske oli lõpus käes hoida.

Vardad: ringvardad 3,0 , erinevate pikkustega
Lõng: mohäärisegune lõng + erinevad lõngajäägid


Just finished this poncho, my first such kind of knitting. The first idea I got from Estonian handicrafts magazine "Käsitöö", spring 2008...but like usually... my final result is absolutely different like the pattern in the magazine. I used many of my yarn residues. It was very interesting to knit...even these last rounds were a really long and the knitting was already a bit heavy to hold.
But I´m sure it`s not the last one such poncho...:)
Needles: 3,0

Tuesday, February 1, 2011

Trepp-tool

Seekord näitan jälle oma abikaasa tööd...

Hiljuti sai Teet tellimuse sellisele huvitavale trepp-toolile... uut ja huvitavat on alati põnev teha - väljakutse, kuidas teostada ja milline lõpptulemus saab.

Ideaalne kasutada kõrgetest kappidest asjade võtmiseks ja kui tarvis ronida pole, siis lihtsalt mõnus peal istuda...igati praktiline tool. Mõned pildid ka:

Tool...
Avanemise moment:)
Trepp...
materjal: kask (töötlemata, kuna uus omanik soovis sellega ise tegeleda)
kõrgus: 70 cm
iste: 30 x 40 cm

Peaks endalegi sellise "tellima":)

This wooden (birch) step stool chair is maden by my husband Teet. It`s practical and very useful for reaching a high shelf...it`s also visually nice and good also use it as seat.


Mul on ka üht-teist valminud, mida saan varsti näidata. Varrastel on kampsun ja pooleli on sokid. Veebruaris saab mul aasta täis blogimisest ja 4 aastat viibimist istegijate seltsis...varsti, varsti võite siit blogist leida vahva üllatus-loosimise:)

Ilusat kevadeootust!